Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Újra gyűlik a sarki szemét

Makó - Sziszifuszi harcot vív Makó az illegális hulladéklerakókkal: most újra gyűlik a szemét egy olyan helyen is, ahonnan egyszer, 4 éve már elvittek mindent. A város hamarosan megint felszólítja a tulajdonost a helyreállításra.
Újra gyűlik a szemét a makói Eötvös és Vásárhelyi utca sarkán lévő üres telken – tájékoztatta lapunkat az egyik környéken lakó, Székely József. Ő volt az, aki először 2011-ben hívta fel a figyelmünket arra, hogy a nem központi, de forgalmas kereszteződésben, feltehetőleg az éj leple alatt, szaporodik a szemét. Az önkormányzat nem sokkal később intézkedett, sőt lapunk érdeklődése nyomán nemcsak itt, de mindenhol felszámolták az illegális hulladéklerakókat, amelyekről valaki bejelentést tett a városházán.

Minden ilyen telek gazdája levelet kapott az önkormányzattól, amelyben megkérték az érintettet, tegye rendbe tulajdonát. A felhívást az érintettek nagy része megfogadta – ez történt a sarki telekkel is. Néhány tulajdonos ellen, aki nem reagált a kérésre, később hatósági eljárás indult, bírság kilátásba helyezésével.

A lassanként gyűlő szemét nemcsak a városképet rontja, az egészségre is ártalmas lehet. A szerző felvétele
A lassanként gyűlő szemét nemcsak a városképet rontja, az egészségre is ártalmas lehet. A szerző felvétele

Úgy tűnik azonban, az Eötvös és Vásárhelyi utca sarkán lévő terület problémája nem egyszeri volt, most ugyanis hasonló a látvány ezen a helyen – jelezte ismét Székely József. Valaha egyébként itt épület is állt, ezt azonban régen lebontották, már a kerítés oszlopai is hiányoznak. Így nem csoda, hogy gyűlik a szemét, mi több – mint hallottuk – a patkányok is beköltöztek. A napokban építési törmeléket, faágakat, nyesedéket, illetve többzsáknyi hulladékot kaptunk lencsevégre a helyszínen. Kérdéseinkkel – mit tud tenni ilyen esetekben a város, illetve mennyi illegális szemétlerakó helyet jelentettek be a makóiak az utóbbi időben – ismét az önkormányzathoz fordultunk.

A válasz szerint a hulladékért az a felelős, akinek a telkén található. A kérdéses telek magántulajdonban van, rendbehozatalára felszólítják a tulajdonost, és ha ez nem történik meg, bírság szabható ki. A közterületeken lévő szemetet az önkormányzat a városgazdálkodási nkft. járműveivel, közmunkások segítségével szállíttatja el. Ilyen lerakóhely tavaly 10-nél kevesebb volt Makón.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis rendszámmal közlekedett a kisbusz

A rendőrök Nagylakon foglalták le a Volkswagen kisbuszt. Tovább olvasom