Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Újra lehet Makón állatmenhely

Makó - Készek segíteni a makói állatvédők annak a menhelyi résznek a fenntartásában, amelyet a gyepmesteri telepen alakítana ki a fenntartó önkormányzati cég. Menhely 2 éve nincs a városban.
Két év után újra lehet állatmenhely Makón, miután lapunk közvetítésével tárgyalt a város gyepmesteri telepét üzemeltető önkormányzati cég első embere, Nagy Nándor a helyi állatvédőkkel. Többször megírtuk, a Maros-parti város gyepmesteri telepén a mostani felújításig szörnyű körülmények uralkodtak, és ezt az állatvédők szóvá is tették, így nem volt felhőtlen a viszony a két fél között. A városszéli, Igási út menti telepet azonban a közelmúltban uniós pályázatból, 20 millió forintos költségvetéssel korszerűsítették, kulturálttá és az előírásoknak megfelelővé tették. Nagy Nándor az átadáskor jelentette be, hogy a terveik között szerepel egy menhelyi rész kialakítása is az épületegyüttes mellett, amelyet már lefedtek, területét lebetonozták – a fenntartáshoz viszont szükség volna az önkéntesek segítségére is. Itt nem csak a törvényben előírt időig lelnének átmeneti otthonra a befogott ebek, hanem mindaddig, amíg új gazdi nem jelentkezik értük.

A menhelyi rész az épület jobb felőli, sátortetővel fedett területén kap majd helyet – mutatja Nagy Nándor. A szerző felvétele
A menhelyi rész az épület jobb felőli, sátortetővel fedett területén kap majd helyet – mutatja Nagy Nándor.
A szerző felvétele

Az állatvédők a közelmúltban tárgyaltak is Nagy Nándorral. Egyik aktivistájuk, Nagy Jenőné lapunknak úgy nyilatkozott: az állatvédőknek vannak fenntartásaik a gyepmesteri telep intézményével kapcsolatban, ugyanakkor másutt is van példa a telep és a menhely közös fenntartására. Azt szeretnék, ha ebben az együttműködésben nagyobb hangsúlyt kapna a menhelyi funkció. Felajánlják segítségüket az állatok ellátásában és a gazdikeresésben is.

Olvasóink írták

 • 8. SzaboImkác 2011. március 13. 21:01
  „Palacsinta 2011.03.13. 14:09
  Attól még keveredhetett ilyen ügybe:) Esetleg kimosták :D Az igazságot csak ő tudja :D”
 • 7. Palacsinta 2011. március 13. 14:09
  „3 éve a cég vezetője,tehát biztos nem.”
 • 6. mszp 2011. március 12. 10:01
  „Ez a Nagy Nándor nem az akinek 2-3 éve drog ügye volt?! Vagy ez csak rossz indulatú szóbeszéd!”
 • 5. törppicur 2011. március 11. 17:14
  „Remélem, hogy lesz állatmenhely.”
 • 4. ZoleyHun 2011. március 09. 18:13
  „!!!!!!!! "Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." Mahatma Gandhi !!!!!!!!!!!!!!”
 • 3. Francois 2011. március 09. 14:32
  „Gyerekek olyan meg nem erősített híreket kaptam hogy két hölgy akinek pecsenyesütője van Hódmezővásárhelyen rendszeresen látogatója a döktelepnek!!!!! Tud erről valaki érdemi információt! Másik felháborodtam hogy Nándinak még mindég nincs új autója . Ha nem kap tüntetést szervezünk az önkormányzat elé!”
 • 2. kismocsok 2011. március 09. 11:23
  „Gyááá szóval sikeres volt a tárgyalás, sztem nagyon sok kutya és cica lesz hálás emiatt, mert a kutya az ember legjobb barátja:) Sok kutya és cica jobb mint az ember hiszen hálásak egy egy simogatásért és őrzik védik a gazdikat nekem most 3 kuttyom van de semmi pénzért nem válnék meg tőlük :) Szeretem őket és ők is engem :) Emberbarátok de sok emberről nem lehet elmondani, hogy állatbarát:P”
 • 1. hajosinas 2011. március 09. 10:45
  „Na végre, hoigy az elkóborolt, és sok-sok kidobott megunt szerencsétlen állat, gondos kezekbe kerülhet.Ha már az ember valamikor magához szelídítette őket, kötelessége is gondoskodni róluk.Mert ők, nagyon hálásak a normális éáletfeltételeket biztositó embereknek.Ők, sohasem adnak okot az eldobásukra,csak egyes "értelmes" emberek állítják ezt esetenként.Gratulálok a megállapodáshoz vezető tárgyalásokat lebonyolitó, az állatok érdekeit szolgáló komprumisszumot kötöknek.Kivánok munkájukhoz sok megértést,jó egészséget és sok sikert.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem a megye veszi meg

Makó - Pénzhiány miatt mégsem veszi meg a megyei önkormányzat a makói idősotthon számára a… Tovább olvasom