Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Újra napirenden Makón a körforgalom ügye

Makó - Halálos és súlyos balesetek sorozata jelzi: rendkívül veszélyes a Rákosi út és az M43-as lehajtójának kereszteződése Makó határában. A város önkormányzata most újra megpróbálja elérni, hogy körforgalom épüljön ide.
– Egyszerre hátborzongató és vérlázító belegondolni, hogy igazam lett. Mint gyakran arra járó autóvezető, már évekkel ezelőtt amiatt aggódtam, hogy előbb-utóbb itt meghal valaki, de bíztam benne, hogy az illetékesek tesznek valamit. Azóta is egymást érik a balesetek, és volt több halálos is. Hány embernek kell még meghalnia? – kérdezte a makói Fekete János, aki olvasóink közül elsőként, még 2010-ben jelezte: körforgalmat kellene építeni ahhoz a kereszteződéshez, ahol a Rákosi út és az M43-asról leágazó elkerülő út találkozik.

A legutóbbi halálos szerencsétlenség éppen múlt pénteken történt: akkor egy kisteherautó és egy személykocsi ütközött itt – utóbbi nem adta meg az elsőbbséget, vezetője a helyszínen belehalt sérüléseibe. De borult itt fel karambol után traktor, csúszott árokba busz is, szinte nincs olyan járműtípus, ami ne szenvedett volna balesetet. Emlékezetes: már közvetlenül a leágazás megépülése után arról kellett írnunk, hogy 5 nap alatt 5 baleset történt ebben a kereszteződésben.

A veszélyes kereszteződésben rendszeresen történnek kisebb-nagyobb balesetek. A szerző felvétele
A veszélyes kereszteződésben rendszeresen történnek kisebb-nagyobb balesetek. A szerző felvétele

A lakossági panaszok nyomán a makói önkormányzat már 2011-ben kezdeményezte az utat fenntartó Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél körforgalom építését az itteni csomóponthoz, ezt azonban az illetékesek nem találták indokoltnak. A mások által javasolt fekvőrendőr, illetve a figyelmeztető lámpa sem került ki, e helyett csak a szokásosnál nagyobb méretű táblákat helyeztek ki, illetve sárga figyelmeztető csíkokat festettek az aszfaltra.

Információink szerint az új makói városvezetés is lépéseket tesz annak érdekében, hogy épüljön meg a körforgalom a városszéli kereszteződésben. Ezt a közelmúltban az egyik arrafelé működő cég, a főként irodabútorokat gyártó ASS Bt. javasolta az önkormányzatnak. Mint a városházi előterjesztésből kiderül, a kiépítéshez szükséges 200-300 millió forint a városnak túl nagy falat volna, ezért a polgármester hamarosan a Magyar Közúttal tárgyal a lehetőségekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb pénzt kap a Hagymatikum

A költségvetés és a Hagymatikum okozta a legélesebb vitákat a makói testület szerdai ülésén, ahol menesztették a múzeum igazgatóját. Tovább olvasom