Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Újraválasztása óta nem kapott fizetést Radó Tibor

Pitvaros - Radó Tibor pitvarosi polgármester 6 óra után járó javadalomért, költségtérítés nélkül is vállalná a munkát, fizetéséről mai ülésén tárgyal a pitvarosi képviselő-testület. A településen rendezett portához kötnék a segély folyósítását.
Januári lemondása óta nincs jövedelme Radó Tibor pitvarosi polgármesternek, párja fizetéséből élnek. Ez a helyzet azóta sem változott, hogy a májusi időközi választáson újból, most nagyobb arányban bizalmat szavazott neki a település. A községvezető lapunk érdeklődésére azt mondta, miután annak idején úgy volt, hogy nem folytatja a politizálást, állást keresett, és lehetőségként a külföldi munkavállalás is szóba került. Utóbb mégis úgy döntött, megméreti magát.

Győzelme után, a május 24-i ülésen a minimális, bruttó 330 ezer forintos illetményt terjesztette elő számára a pénzügyi bizottság, ezt azonban a többség nem támogatta. Radó szerint csak a 0 forintot szavazta volna meg az ellenzéke. Ám amióta újra polgármester, több 10 ezer forintot elautózott a község érdekében. A mostani előterjesztés szerint 6 órában, a fönti juttatás kétharmadáért, költségtérítés felfüggesztésével vállalná a munkát. A polgármester hozzátette: bízik abban, hogy megállapodnak, és a legtöbb ügyben sikerül konszenzusra jutni.

Radó Tibor azon is gondolkodott, hogy külföldön vállal munkát. Fotó: DM/DV
Radó Tibor azon is gondolkodott, hogy külföldön vállal munkát

A vita háttere az, hogy a polgármester az önkormányzat rossz pénzügyi helyzetére hivatkozva nem engedte kifizetni a képviselői illetményeket, ami fejenként mintegy 20 ezer forint. Egy megkérdezett képviselő azt mondta, azért nem akar nyilatkozni, mert elbizonytalanodott azok után, hogy a pitvarosi választóknak nem a polgármesteri posztot társadalmi megbízatásként vállaló, azaz tiszteletdíjat nem kérő Gémesi Sándor kellett, hanem Radó, aki viszont főállású községvezető szeretne lenni.

A település pénzügyi helyzete a mai ülésen is szóba kerül. Szintén ma tárgyal a testület Léka János javaslata alapján a szociális rendelet módosításáról. Eszerint azok kaphatnának segélyt, juttatást az önkormányzattól, akik rendben tartják a lakókörnyezetüket.

Olvasóink írták

 • 6. HAJDÚKFOKOSA 2013. szeptember 29. 14:34
  „"Léka János javaslata alapján a szociális rendelet módosításáról. Eszerint azok kaphatnának segélyt, juttatást az önkormányzattól, akik rendben tartják a lakókörnyezetüket."

  ej léka uram de könnyü okoskodni, vajon a NAV MINDENT RENDBEN TALÁLNA A KIS PORTÁJÁN ön szerint nagyon kiváncsi lennék rá”
 • 5. Tboy007 2012. július 07. 02:28
  „Ez nem a kívánságműsor, hogy majd Tibi bácsi elintézi, ha elkapod a pöttyöst! :D
  Mellesleg nem tudnám Tibort elképzelni egy hollandiai uborka farmon, spanyol narancsföldön, angliai sörfőzdében, német autógyárban vagy francia csigatelepen, SEM! Esetleg a most feltörekvő Kínában, ott megy az informatika. Ja, de ott még ennyi pénzt sem kapnak! Akkor a maradok és pusztítok hozzáállás jelentkezik! Világos!”
 • 4. csabijanos 2012. július 06. 13:06
  „Hogy teljes legyen a kép. A polgármester fizetése, valamint a képviselők tiszteletdijja mellet megkell emliteni az alpolgármester szerény / mert 200 000 Ft-ot kért/ havi 100 000 Ft tiszteletdijját is . Ki beszél itt rossz pénzügyi helyzetról akkor amikor a mozi ingyenes, társadalmi szervezet lehet milliokkal támogatni, felduzzaztott létszámu apparátus foglalkoztatni / ellenszere: hatékonyság / Nagyéren lesz a települések kistérségi központja, hová lett Pitvaros vezető szerepe? Mit csinálnak olyan jól hogy köszönik szépen nem kérnek belőle a szomszéd községek?”
 • 3. nyuszi_1986 2012. július 05. 19:31
  „Nagy kaland, hogy nem kap fizetést!!! Hány olyan család van, ahol úgyszintén nem kapnak fizetést és csak SEGÉLYBŐL (munkanélküli,szociális...) élnek. Örüljön annak, hogy a párjának még van állása, mert a mai világban semmi sem biztos. Külföldön akart dolgozni???, hát ott biztos többet keresett volna mint bruttó 330.000 ft. Ha nem elégedett, akkor még most sem késő kimennie, ha annyira a pénz érdekli. Éljen meg minimálbérből, vagy keressen magának egy másik állást, ami a fő állása lenne és ezt a munkát meg végezze társadalmi munkába. Elvégre nem oly messze pitvarostól a csanádalberti polgármester is a fő állása végett NAGYON ÜGYESEN ÉS SZÉPEN el tudja végezni a polgármesteri feladatait. Szóval nem kell "sírnia", dolgoznia kellene és nem a falu igen nehéz anyagi helyzetét még megterhelnie. Az meg kamu, hogy ő nem fizeti ki a képviselőknek a tiszteletdíjat, hiszen a képviselők MONDTAK LE róla önzetlenül a falu javára. Hogy is van akkor ez?”
 • 2. nickolett 2012. július 05. 12:16
  „1. Egyolvasó 2012.07.05. 11:00
  Okos vagy.
  Ha főállásban végzi, akkor fizetés is kell, különben a köz szolgálatában nem dolgozni fog, hanem vagy éhen hal, vagy saját zsebbe kéri a manit. Ha pedig nem főállású, akkor ott ugye már egy csomó érdemi munkaideje kiesik. Azt kell felmérni, hogy kell-e Pitvaroson főállású polgármester, van-e annyi munka. (De azért két polgármester-jelölt között azért nem az egyetlen lényeges különbség, hogy főállásban vagy társadalmi megbízatásban kíván dolgozni inkább...)”
 • 1. Egyolvasó 2012. július 05. 11:00
  „És akkor mi van? A köz szolgálatában áll vagy nem???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább kutat a TXM Makón

A Makó-árokban gáz után kutató cég munkájának elismerése, hogy Budapestre telepítik afrikai és ausztráliai projektjének vezetését is. Tovább olvasom