Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Üldözte támadóját a makói asszony

Makó - Két rablás történt egy nap alatt Makón: egy asszonytól a kézitáskáját, egy 17 éves diáktól az arany nyakláncát vették el az utcán, fényes nappal. A tetteseket mindkét esetben gyorsan elfogta a rendőrség.
– Ha megint el akarnák venni, most sem hagynám magamat, az utolsó erőmmel is fognám a táskámat – mondta lapunknak az a makói asszony, akit hétfő délután támadtak meg a Posta utcában. Mint fogalmazott, sosem volt félős, most sem ijedt meg, de azért kérte, ne írjuk le a nevét, és az arcát ne fotózzuk le. Támadója, egy nála jóval magasabb, ugyancsak makói fiatalember a háta mögül, a karjával átkulcsolva próbálta meg elvenni értékeit.

A támadás csak néhány másodpercig tartott. A férfi megpróbálta magához ragadni a táskát, húzta, cibálta, közben áldozatát meg is ütötte, majd miután a táska füle elszakadt, elszaladt vele a Hunyadi utca irányába. A meglopott asszony szerencséjére egy ismerőse épp arra járt autóval. Beült mellé, üldözőbe vették a rablót, közben hívták a rendőrséget is. A férfit végül a városházával szemben lévő buszmegállóban fogták el a rendőrök: miután sikertelenül stoppolt, buszra szállva próbált meglépni. Menekülés közben egyébként, amikor egyszer beérte az autó, feltépte a kocsi ajtaját, és bedobta a táskát, majd elszaladt, és amikor újra felbukkant, már egy másik póló volt rajta – egy nyitott udvarban átöltözött, hátha nem ismerik fel.

A 20 éves makói férfi zavartan viselkedett, a rendőröknek azt mondta, Olaszországba szeretett volna eljutni. A vallomástételt megtagadta – őrizetbe vették. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs lapunknak elmondta: mivel az asszony nem adta át a táskát, támadója pedig ezt követően már erőszakkal szerezte azt meg, tette nem lopásnak, hanem rablásnak minősül – ezért 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki rá.

17 éves ékszerrablók

A Marczibányi téren egy 17 éves kiszombori fiatalemberbe kötött bele két szintén 17 éves – egy makói és egy hódmezővásárhelyi – fiatal. Először egy nem létező tartozásról kérdezgették, majd az arany nyakláncát akarták megszerezni, és egyikük végül letépte az ékszert. Elmenekültek, majd egy vásárhelyi zálogházban értékesítették a láncot. A makói nyomozók gyorsan azonosították a bűncselekmény két elkövetőjét. Hódmezővásárhelyen, az ottani rendőrökkel együttműködve fogták el őket, kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek. Mivel korábban már voltak büntetve erőszakos bűncselekmény miatt, a Makói Rendőrkapitányság őrizetbe vette őket.

Olvasóink írták

  • 2. gulliver 2010. december 10. 19:58
    „Műanyag lakatot nekik.”
  • 1. flexsnake 2010. február 10. 15:26
    „,,két szintén 17 éves - egy makói és egy hódmezővásárhelyi - fiatal....korábban már voltak büntetve erőszakos bűncselekmény miatt"
    A karrierépítést már korán meg kell kezdeni :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóval üldözte rablóját a makói néni

Két rablás is történt Makón fényes nappal az utcán. A gyanúsítottak nem sokáig örülhettek a zsákmánynak, néhány óra alatt elfogták őket a rendőrök. Tovább olvasom