Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Ultimátum a makói szemetelőnek

Makó - Vasárnapig szabott határidőt az elszállításra a makói Dudás István annak, aki újvárosi telkére a napokban nagy mennyiségű szemetet és építési törmeléket hordott be. Ha nem szállítja el, a rendőrséghez fordul a teherautó rendszámával – ígéri.
– Amikor megláttam, mi történt, majdnem infarktust kaptam. Igaz, hogy a telkem egyelőre csak hátul és a két oldalán van bekerítve, de ez nem szeméttelep – mondja a makói Dudás István.

Több éve vásárolt, egyelőre üresen álló telke az újvárosi vasútállomás közelében, a MÉH-telep szomszédságában van. Itt eddig csak mintegy 20-25 köbméter feketeföld volt – ezt ő hozta ide, mert csak itt tudja tárolni, később feltöltésre fogja használni, másutt. Pillanatnyilag azonban ha akarna, sem tudna ehhez a földmennyiséghez hozzáférni, mert a napokban valaki ráhordott további 15-20 köbméternyi szemetet. Mint láttuk, építési törmelék, cserepek, tégladarabok és sóder borítja a területet – mindez valószínűleg valamilyen bontásból származik.

Dudás István a szeméthalomnál. Reméli vasárnapig eltűnik. Fotó: Szabó Imre
Dudás István a szeméthalomnál. Reméli vasárnapig eltűnik. Fotó: Szabó Imre

A makói férfi azt mondja, bár bosszantja, ami történt, tulajdonképpen szerencséje van, hiszen a területre néz egy térfigyelő kamera, mi több, utóbb az is kiderült, hogy valaki véletlenül szemtanúja volt a szemétlerakásnak, és még a teherkocsi rendszámát is feljegyezte.

Ennek birtokában a lapunk által alapított Makón élek Facebook-csoportban fotóval illusztrálva közzétettek egy ultimátumot a tettesnek, felszólítva: vasárnapig vigye el, amit hozott, különben a hatóságokhoz fognak fordulni. Mint mondja, egyszerűen azért döntött így, mert abban bízik, így megspórolhatja magának a hivatalos eljárással együtt járó megannyi kellemetlenséget és időt. Azt mondja, nemrégiben látott a Facebookon egy hasonló felhívást, és az eredményes volt – innen jött az ötlet. A bejegyzést mindenesetre tucatnyian lájkolták, többen megosztották, illetve egyetértő hozzászólásokat fűztek hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezüstérmes elismerés a Hagymatikumnak

Ezüstérmes lett a makói Hagymatikum Fürdő˝Az év medencéje˝ pályázaton – csak a 2010. január elseje után átadott létesítményekkel indulhattak. Tovább olvasom