Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Útalapot kap Lesi főutcája

Makó - Mint korábban megírtuk, az ötutcányi kis városrészben, noha jó 200-an életvitelszerűen laknak itt, hivatalosan csak hétvégi telkek vannak.
Hamarosan útalapot kap, így végre sáros időben is járhatóvá válik a makói Lesi városrész legfontosabb útja, a Vasút sor. Mint korábban megírtuk, az ötutcányi kis városrészben, noha jó 200-an életvitelszerűen laknak itt, hivatalosan csak hétvégi telkek vannak, ezért az előző városvezetés álláspontja az volt, hogy az önkormányzat először a város lakóterületeit szeretné ellátni szilárd úttal és járdával – Lesi viszont hivatalosan nem az.

A szerdai testületi ülés előtt Zeitler Ádám (Jobbik) sajtótájékoztatót tartott, és elmondta: 2014-ről megmaradt képviselői alapjából felajánlott 300 ezer forintot arra, hogy a Vasút sor kapjon szilárd burkolatot, és képviselőtársainak is azt javasolta, tegyenek hasonló felajánlást.

A jobbikos városatya mindezt megismételte az ülésen, mire a polgármester, Farkas Éva (Fidesz) jó hírt mondott: a Vasút sor 700 méteres szakasza a felajánlástól függetlenül is kap útalapot, a napokban már egyeztetett is a kivitelezővel, aki a munkát elvégzi. Mint fogalmazott, az új városvezetés a helyi képviselő, Toldi János (Fidesz) és az ott lakók panasza nyomán már korábban felmérte az ottani viszonyokat, és intézkedett. Toldi János arra emlékeztetett: ő már az előző ciklusban felajánlott akkori képviselői alapjából 300 ezret a vasút sorra – hiába. Ezt az összeget most szívesen hozzáteszi ahhoz, amit Zeitler kínált, és a kettő együtt pályázati önerőként akár 6 millió forintot is hozhat a városrésznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A makói testület megszavazta: Ságvári megy

A körzet képviselője, Marosvári Attila jelezte, megszavazza a szobor elvitelét, de azt kéri, ezzel együtt tegyék rendbe a gerizdesi parkot, ahol az alkotás áll, és ne maradjon szobor nélkül a városrész. Tovább olvasom