Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Útról, vízről fórumozott Kiszomboron Lázár János

Elkészült a Makót Kiszombor felől megkerülő út hatástanulmánya, és már azt is tudni lehet, hogy a megépítése 4-4,5 milliárdba fog kerülni - mondta többek között ma esti kiszombori lakossági fórumán Lázár János.
Hozzátette, a beruházás választási ígérete volt; fontos, hogy megvalósuljon, mert általa nemcsak Makó mentesülhet sok kocsitól, de a zomboriak is egyszerűbben jutnak majd a sztrádára.

Szóba került a térségi ivóvízminőség-javító program is, amiről szombati lapunkban írtunk. Lázár összegzése szerint a beruházásra költött 3,7 milliárd elment, még sem ad az új rendszer iható vizet, továbbra is a régit kell használni, a felelősök pedig eltűntek. Eddig 560 milliót költöttek új szűrőkre, eredménytelenül, most további 950 milliós beruházásra lesz szükség. Az ügyet mielőbb le kell zárni, különben tényleg vissza kell fizetni a 3,1 milliárdos uniós támogatást. Hogy mi lesz a megoldás, még nem tudja – mint fogalmazott, ezt az érintett polgármesterekkel közösen szeretné megtalálni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogsértő az apátfalvi zöldségesper a polgármester szerint

Jogsértő az apátfalvi zöldségesper a polgármester szerint
Szüntesse meg a Kossuth utcai zöldségesüzlet ügyében indított eljárást - erre kérte a bíróságot Apátfalva polgármestere, Szekeres Ferenc. Tovább olvasom