Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Üzemi macska

Makó - Üzemi macska nem szerepel Andrew Lloyd Webber és T. S. Eliot Macskák című művében, pedig ez is nagyon érdekes jellem, sokan ismerik. Az üzemeknek egy ideig nincs macskájuk, aztán egyszer csak lesz.
Megjelenik. Az egyik kolléga észreveszi, megszólítja. Ha ez reggeli közben történik, a jövevény enni kap. Délben már versenyt etetik, az ember alapvetően jószívű. Jön a főnök, kérdezi, kié ez a macska, honnan jött? Senki se tudja. Nem baj, ha már itt van, maradhat – egyébként is maradna –, legalább megfogja az egereket, a múltkor is széjjelrágták az egyik gép vezetékeit. A kollégák most már azt figyelik, fog-e a macska egeret. Örülnek, amikor meglátják a szájában – nem kell azt hazudni, hogy igen, fog.

Itt éppen vigyáz a tokmányra. Fotó: Karnok Csaba
Itt éppen vigyáz a tokmányra. Fotó: Karnok Csaba

Innentől az állat teljes jogú dolgozónak számít. Ha alszik, nem háborgatják, hiszen ő az éjszakai műszak. Tudomásul veszik, ha egyiküket valamiért jobban pártolja. „Na, szabadságra ment a főnököd, most jó vagyok én is, mi?" – kapja a kérdést, amikor más lábához telepedik, de nincs ebben harag, se számonkérés.

Újságírók járják az üzemet, a két tulajdonos kíséri őket. A szakik feszülten figyelnek, olyan ez, mint valami inspekció – egészen addig, amíg a fotósnak föl nem tűnik a macska, ahogy alszik a fülsiketítő zajban. Akkor mindenki elmosolyodik: igen, az övék. Ugyanolyan büszkék rá, mint a vadonatúj CNC-megmunkálóközpontra. Hogy mi a neve? Neve nincs. Csak macska.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzt vett el és megfenyegette gyermekotthonos társát

A csanádpalotai gyermekvédelmi intézményben előbb társára, majd a gyermekfelügyelőre is rátámadt. Tovább olvasom