Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Uzsorást fogtak el Maroslelén

Maroslele - Kommandósok fogtak el egy uzsorást Maroslelén. F. Zoltán a rendőrség szerint 100 százalékos kamatra adott hitelt nyomorban élő embereknek. A károsultak félnek nyilatkozni.
Uzsorást fogtak el Maroslelén szerda kora délután – tájékoztatott Tuczakov Szilvána_, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Azt már Maroslelén tudtuk meg, hogy akkor csaptak le rá a fekete ruhát, maszkot viselő kommandósok, amikor kilépett a házához közeli kisboltból, ahol energiaitalt vett.

Az akcióról a boltosoknak nem szóltak előre, az eladók meg is ijedtek. A polgármestert, Martonosi Györgyöt viszont értesítették a rendőrök, épp a testületi ülés előtt kapta a telefont.

Az elfogott 35 esztendős, vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt korábban többször büntetett F. Zoltán a rendőrség szerint néhány ezertől 200 ezer forintig terjedő összegeket adott kölcsön falubelieknek 100 százalékos kamatra. Vásárhelyi utcai lakhelyén házkutatást is tartottak, és lefoglaltak egy körözött motorbiciklit, így nemcsak uzsora bűncselekménnyel gyanúsítják. Őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Innen, a maroslelei kisboltból lépett ki F. Zoltán, amikor elfogták őt a kommandósok.  Fotó: Schmidt Andrea
Innen, a maroslelei kisboltból lépett ki F. Zoltán, amikor elfogták őt a kommandósok.
Fotó: Schmidt Andrea

Beszéltünk a férfi apósával, akinél lakik. A nevét nem árulta el, azt azonban határozottan tagadta, hogy veje uzsorahitelt nyújtott volna bárkinek. Megkérdeztük, hogy akkor miből él – házuk szép, kicsinek sem mondható, az udvaron egy Ford állt –, mire azt mondta, alkalmi munkákból. Az egyik kocsmában viszont többen csodálkoztak, hogy csak most került rendőrkézre. A szóbeszéd szerint egy érintett család nem fizetett, mire megverték az egyik családtagot – az após ezzel szemben azt mondta, egy olyan falubeli jelentette fel a vejét bosszúból, aki korábban megrongálta a kocsiját.

Akik az elfogott férfitól pénzt kölcsönöztek, nem nyilatkoztak, pedig többeket is megkerestünk. Volt, aki elismerte, hogy kapott hitelt, de tagadta, hogy uzsoráról lett volna szó, egyikük pedig csak pénz ellenében lett volna hajlandó nyilatkozni – a legtöbben egyszerűen letagadták, hogy az ügyhöz bármi közük volna. A károsultak közös jellemzője: amint láttuk, valamennyien igen szerény körülmények között élnek. A rendőrség tájékoztatása szerint F. Zoltán 7 embernek adott kölcsön, a faluban viszont azt beszélik, legalább 10 család érintett az ügyben. A Makói Rendőrkapitányság várja mindazok jelentkezését, akiket megkárosított.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2011. október 22. 05:41
    „Nem mernek tanúskodni az emberek, mert száz családtag támad rájuk, megölik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pulitzer Józsefre emlékezik Makó: díjátadó és kötet a centenáriumra

A helyi Pulitzer-kultusz 100 évét bemutató kötet kiadásával tiszteleg Makó világhírű szülöttje, Pulitzer József sajtócézár halálának centenáriumán, október 29-én. Tovább olvasom