Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Vádat emeltek a gyepmester ellen

Makó - A makói sintértelepi botrányról egy helyi kutyabarát, Dancsi Péter fotókkal és videókkal alátámasztott beszámolója alapján lapunk számolt be elsőként tavaly januárban.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Ő azt gyanította, a telepen akkor gyepmesterként dolgozott D. András tehető felelőssé azért, hogy az ottani dögkonténerben fejbe lőtt kutyák vannak – egyikük még élt, amikor az állatvédő rátalált.

Az ügyben rendőrségi nyomozás indult. Az ügyészségi vádirat szerint a 2003-tól gyepmesterként dolgozó vádlott 2012 szeptemberében és októberében legalább 5 kutyát lőtt közvetlenül fejbe a telep udvarán található gyűjtőkennelben.

A lövés az ebeket minden esetben a koponyacsontjuknál érte, és rövid időn belül a pusztulásukhoz vezetett. Az állatok védelméről és kíméletéről szóló jogszabály szerint életük kioltása kizárólag kábítás után történhet.

Arról másfél hónapja számoltunk be, hogy a megyei rendőrkapitányság befejezte az egyébként igen hosszúra nyúlt, több mint egyéves nyomozást, és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.

A Makó Járási Ügyészség most arról tájékoztatta lapunkat, hogy folytatólagosan elkövetett állatkínzás vétsége miatt indított eljárást, és a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni – lapunknak az egykori gyepmester több ízben határozottan tagadta, hogy elkövette volna azt, amivel gyanúsították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezüstérmes lett a makói matekolimpikon

A tavalyi bronz után most ezüst minősítéssel tért haza az európai matematikai diákolimpiáról a makói Kúsz Ágnes, a József Attila Gimnázium 12. A osztályos tanulója. Tovább olvasom