Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Vandalizmus a játszótéren

Makó - Isznak, dohányoznak, és füves cigarettát szívnak tizenéves fiatalok az Almási utcai játszótéren - hívta fel figyelmünket levelében Makó város diákpolgármestere, Szilágyi Daniella.
Megdöbbentő kép fogadta a hétvégén fiatal olvasónkat, Szilágyi Daniellát - egyébként a város diákpolgármestere - amikor a hét végén a makói Almási utcai játszótérre vitte játszani a testvérét a reggeli órákban. Meg is örökítette az elborzasztó látványt néhány fotóban, kísérő levelében pedig többek között azt írta: fokozott rendőri figyelmet igényelne a terület az éjszakai órákban.

Vandalizmus a játszótéren - GALÉRIA

"Péntek este gyakran látok a játszótér területén fiatalokat, de legtöbbször arra gondoltam, hogy ott gyülekeznek és onnan mennek tovább az éjszakába közösen. Most kiderült, hogy ennél többről van szó, és rosszabb a helyzet! Összegyűlnek este és nem mennek tovább, hanem ott isznak, dohányoznak, és elég valószínű, hogy a füves cigarettát is előszeretettel szívják. Felhúzódnak a csúszda tetejére, zenélnek, isznak, dohányoznak, majd az üres üvegeket, dobozokat dobálják lefelé, tördelik össze. De ez még nem is elég nekik... A kukák tartalmát szanaszét dobálják, és a csúszda belsejébe öntik" - írt tapasztalatairól, amelyeket a fotók is igazolni látszanak.
Legyen Ön is tudósító!

Írjon cikket, küldjön be képet, videót a hétköznapokról, különlegességekről, időjárás okozta természeti változásokról, érdekes eseményekről, szokatlan dolgokról. Legyen olvasóból tudósító! Címünk: delvilag@delmagyar.hu

Olvasóink írták

 • 12. 3évesférfi 2012. november 22. 13:08
  „1. scott1: Hiába gúnyolódsz, nincs igazad.”
 • 11. 80sFan 2012. november 22. 09:18
  „A Juhász Gy tér és a volt pártház valóban a drogos fiatalok kedvenc helye.”
 • 10. FajtalanFejsze 2012. november 21. 15:05
  „A közelben lakom, és szoktam látni a fiatalokat a játszótéren esténként. Ami elszomorít, az az, hogy ezek a fiatalok a 13-16 éves korosztályból kerülnek ki. Ezt onnan tudom, hogy az egyik fiatal rokonom is sokszor hívták már ide, hasonló tevékenységet folytatni... (hála az égnek, sosem ment) Ami engem nagyon zavar, hogy régen ezen a játszótéren fociztunk minden este, és nem okoztunk bajt (jó a néha autókat eltaláló labda az baj volt, de sosem történt anyagi kár). Az átalakítás után az unokaöcsémet vittem ki többször is, nem egyszer kutyával, és mindig volt egy Őr, aki megkért hogy a kutyát ne vigyem be, illetve hogy a biciklit tegyük le, stb. Szerintem ez jó volt.
  A rendőrökről meg annyit, hogy igenis járni szoktak a térségben, mivel a helyi, sokáig nyitva tartó abc-be beszoktak térni, de valahogy figyelmen kívül hagyják a játszótéren történő dolgokat. (pl mikor a cigicsikkek parázslanak a sötétben, amire nem kifogás az autóban ülés, én is abban ülök, és látom őket)”
 • 9. makovaros 2012. november 20. 15:15
  „8 azért én szoktam látni
  Amúgy tényleg van vandalizmus is a kerítés több helyt a lécek kivannak szedve. Másik kedvelt terület a Juhász gyula tér ahol se kamera plusz még sötét is van mert a játszótér nincs kivilágítva.”
 • 8. HunyadiMan 2012. november 20. 13:28
  „Rendőrt sehol nem látni Makón hétvégén (se).”
 • 7. mackósajt 2012. november 20. 13:22
  „És még azokról a bunkó szülőkről nem is beszélünk ,akik teleköpködi szotyola héjjal, meg csikkel a padok környékét! EU-s játszótér barbároknak!”
 • 6. 80sFan 2012. november 20. 13:19
  „Akkor szerintem erre költenék a havi üzemanyagkeretüket... Meg rendőr sincs annyi, hogy minden fontos helyre jusson, attól félek.”
 • 5. papika56 2012. november 20. 11:49
  „De esetleg az is jó volna, ha a rendőrautó , péntek éjszaka óránként arra gurulna.”
 • 4. dmonlájn 2012. november 20. 11:00
  „Pedig kamera figyelni a szomszédos építési vállalkozó épületéről a játszóteret, amit a rendőrségen figyelnek..... lehet kellene még a másik oldalra is, hogy jobban be lehessen látni a területet!”
 • 3. 80sFan 2012. november 20. 09:47
  „Állítólag kamera is van...”
 • 2. aplikation 2012. november 20. 09:05
  „Amikor új volt az Almási u-i játszótér őrök váltották egymást ami először furcsa volt ,de sajnos egy nagyon fontos intézkedés valaki nagyon előrelátó volt ! köszönjük a kisgyerekek nevében is mert csak így lehet rendet tartani
  Éppen valamelyik nap volt az újságba a Kati néni...akit már eltemettek azóta pedig nagyon jól tette a dolgát a gyerekekre is rá szólt ha a csúzdán vissza felé másztak....kérem szépen rend volt !!! kell igen kell az őr ilyen sok közmunkásból lehetne esetleg újra pár főt akik alkalmasak ilyen feladatra nagyon FONTOS !! gondolják át kedves ille4tékesek”
 • 1. scott1 2012. november 20. 08:35
  „Megdöbbentő kép fogadott már többször a hétvégén - egyébként csak egy helyi lakos vagyok - amikor vasárnap reggelente a boltba sietek gyalog. Meg is örökíthettem volna az elborzasztó látványt néhány fotóban, kísérő levelében pedig többek között azt írta: fokozott rendőri figyelmet igényelne a terület az éjszakai órákban.
  "Péntek este gyakran látok a játszótér területén fiatalokat, de legtöbbször arra gondoltam, hogy ott gyülekeznek és onnan mennek tovább az éjszakába közösen. Most kiderült, hogy ennél többről van szó, és rosszabb a helyzet! Összegyűlnek este és nem mennek tovább, hanem ott isznak, dohányoznak, és elég valószínű, hogy a füves cigarettát is előszeretettel szívják. Felhúzódnak a csúszda tetejére, zenélnek, isznak, dohányoznak, majd az üres üvegeket, dobozokat dobálják lefelé, tördelik össze. De ez még nem is elég nekik... A kukák tartalmát szanaszét dobálják, és a csúszda belsejébe öntik" - írt tapasztalatairól, amelyeket a fotók is igazolni látszanak.Bemennek a belvárosba az ifjúsági klubba amelynek már elég komoly politikai irányultsága is van, többen zenélnek, isznak, dohányoznak, majd az üres üvegeket, dobozokat dobálják szét a klub előtt és tördelik össze. De ez még nem is elég nekik... a kukák tartalmát szanaszét dobálják, és többet ki is törtek hazafelé.

  Na, amit leírtam, annak szerintem semmivel kevesebb valóságtartalma nincs mint ami alapján írtam!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar narancsot találtak az ellenőrök Makón

„Álőstermelőket" bírságolt az igazgatóság. Magyar lett a citrom és az olasz szőlő is. Tovább olvasom