Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Várhatóan januárban nyit az új fürdő

Makó - 17 kórházra nem számít a kormány a továbbiakban, az egyik a makói. Ez még nem döntés, csak terv, amin lehet alakítani – hangzott el szerdán Makón, a képviselő-testület ülésén. A jobboldaliak máshogyan állítottak volna emléket Makovecz Imrének, mint a többség, ezért nem szavazták meg a fürdő előtti tér átnevezését.
Aláírták a szerződést a makói, apátfalvi és magyarcsanádi csatornázásról a kivitelezővel, a munka tavasszal kezdődik. A szennyvíztisztító bővítéséről már megállapodtak. A 14 milliárd forintos csatornaprojekt nagyobbik részét 9,4 milliárd forint értékben már útjára indították – jelentette be Buzás Péter polgármester a makói képviselő-testület szerdai ülésén. Kiszombor, Maroslele és Földeák csatornázásának kivitelezőjét kell még kiválasztani. Baranyi Sándor (MSZP) kérdésére válaszolva a polgármester beszámolt arról, hogy kedden Orosházán Szócska Miklós államtitkár fórumán vett részt. Az ott elhangzottakból az derült ki, hogy a kormányzat 17 kórháznak nem szán szerepet, és ebben a körben a makói is benne van. Ez nem jelent föltétlenül bezárást, lehet, hogy rehabilitációs feladatokat kaphatnak az érintett intézmények. A makóiak ezt nem szeretnék. Az államtitkár azt felelte a polgármester érveire, hogy még nem dőlt el semmi, és minden érintettel egyeztetni fognak. Buzás szerdán megemlítette, tud arról, hogy Mágori Józsefné országgyűlési képviselő is a megmaradás érdekében tárgyal. Sánta Sándor (Fidesz) véleménye szerint most lehet még befolyásolni a kórház sorsát.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy a fürdő műszaki átadása elkezdődhet december közepén, de a hivatalos nyitás januárban várható. A testület többsége megszavazta a Hagymatikum üzleti tervét, és hogy az idei évben még 25 millió forinttal támogassa a város a fürdőt. A korábbi 67 millió forinttal együtt sincs annyi – érvelt Kovacsics Imre igazgató –, mint a korábbi években adott támogatások, Márton Imre (Városépítők) így is sokallta a létesítmény újabb kiadásait, Toldi János (Fidesz) pedig egy korábbi fürdőterv megvalósítását látta volna szívesebben. Ismét szóba került, hogy a jobboldal egy része annak idején nem szavazta meg ezt a beruházást. Ennek fölemlegetését és a támogató képviselők munkájának külön elismerését nem tartotta helyesnek Sánta Sándor, mondván, épp az ellenzék tevékenysége legitimálja a többség munkáját. A polgármester erre azt mondta, nagyon megviselte, hogy a kampány idején a jobboldal két fiatal prominensének bejelentése alapján indult vizsgálat a fürdőberuházásnál, amely emiatt is késik. Pedig minden szakértő azt mondta, a fürdőturizmus a város igazi kitörési lehetősége. Mások aláírásokat gyűjtöttek az építés ellen, ez pedig szerinte nem ugyanolyan értékű munka, mint reggeltől estig dolgozni a megvalósulásért.

Az ellenzék nem támogatta a Marczibányi tér átnevezését Makovecz Imre térré: Gál Sándor (Fidesz) vagy a fürdőt, vagy a Hagymaház előtti teret nevezte volna el a nemrég elhunyt építészről. A többség azonban döntött. A Marczibányi téren élők okmányaiban a cím átvezetése ingyenes lesz.

Olvasóink írták

 • 11. citrom01 2011. október 28. 19:39
  „Próbálják ki az Algyői fürdőt! Egyszerüen szuper. Igazán családias ,ráadásul megfízethető és nyereséges! Igaz nincsenek ba.zi nagy kupolák ,meg dombocskák a fürdő oldalában .Persze nincsen egy szuper Kovacsics sem ,egyszerűen egy ilyet Makón is elfogadtam volna. Egyre több makói lakost látni ott igaz a belépő, nekünk 16 órától 660-ft ,az ott lakoknak kártyával 330. Na ez nem lesz itt. Csak azt nem értem ,ha nem jön be a nagy terv akkor mire kenik .Talán ,mert nem volt elég fedett hely? StB Stb... Elbír a város egy ilyen nagy fürdőt tartani ,vagy esetleg később eladjuk valakínek olcson mert nem tudjuk üzemeltetni . Nem is rossz ötlet mi?”
 • 10. papika56 2011. október 27. 15:04
  „Csak véletlenül néztem bele tegnap este a műsorba. Hát amit ez a Gál s. mondott, de a többi fityesz tag is. Toldi meg Sántha doki. Én úgy gondolom ezek az emberek mintha valami elme bajuk lenne. Azok a hozzászólások --hááááát egy óvodás szinten voltak.
  erre szokták azt mondani : " Ha halgattál volna --bölcs maradtál volna ! "”
 • 9. triatlonos 2011. október 27. 13:37
  „Élményszerű volt a Testületi ülés, mindenki hozta a formáját. De azért erre mondják makóiasan, hogy odzódik a gyatyamadzag. A Makó Kártyával minden fürdő szolgáltatás 50 %-os, kivéve a szauna és a rántott hús a büfében - mondta a polgármester. Az utóbbit értem is, de azért hogy klasszikust idézzek - Torgyánt - szauna nélkül a makói szuper fürdő olyan, mint a vőlegény "a bizonyos" nélkül.
  Makón eddig sem volt fürdőkultúra, mert 30 embernél több nem úszott naponta az egészségéért, pedig 1000-nek volt kapacitás az 50-es medence idejében. Ha ezen változtatni szeretnének, akkor ezt a szauna témát átgondolásra javaslom, különben marad a makóiak számára továbbra is Mórahalom és társai, ahol a belépőben van minden!”
 • 8. Pierre_Quatre 2011. október 27. 11:32
  „6: a város honlapja a te barátod: "Azok, akik munka előtt úszni kívánnak, szintén nem csalódnak: Makó Kártyával 700 forintért vehetik igénybe a Tanuszodát reggel hét órától."”
 • 7. triatlonos 2011. október 27. 10:09
  „Tisztelt Makóváros!
  Már régóta figyelem lenyűgöző hozzászólásait. Fiatal kora ellenére olyan "felnőttesnek, jól informáltnak" tűnik. Ha keresgélek egyre homályosodó emlékeimben, akkor talán a ´90-es években - talán akkor Ön még nem is élt -volt egy Czina Bácsi, aki mindig megmondta a "frankót". Ha a fejlődése töretlen marad - amihez sok sikert, és jó egészséget kivánok - akkor talán Önből is lehet Czina Bácsi.
  Arra azonban jobban figyeljen, hogy hány évig jár a Galambba, nehogy a régi mondás érvényesüljön: "A szakmunkásképző 5 éves, ügyesebbek 4 év alatt is elvégzik, mig rendkivüli tehetségek 3 év alatt is szakmunkásvizsgát tehetnek". A fentiek alapján Ön nem számit sem ügyesnek, sem rendkivüli tehetségnek, de szerintem azért amit csinál - az ügyes!”
 • 6. nezdcsak 2011. október 27. 10:04
  „MENNYIBE FOG KERÜLNI A BÉRLET?A SPORT ÚSZÓKNAK NEM LEHETNE VMI KEDVEZMÉNYT ADNI?ÍGY SINCS MEGADVA AZ ÚSZÓKNAK A MEGFELELŐ FELTÉTELEI.PL.A VÍZ HŐMÉRSÉKLETE,MEDENCE....STB”
 • 5. makovaros 2011. október 27. 08:38
  „Bocs a dupla posztért!
  2.) a Makovecz családja hozzájárult, tehát nem hinném hogy ebből gond lenne, bár nem tudom.
  3.) jaja sajnos a jobboldal jelentéktelen dolgokkal van elfoglalva (lásd megye: keri átnevezése Galamba meg megfagynak a diákok (de az első fontosabb)”
 • 4. makovaros 2011. október 27. 08:32
  „1. Pontosan. Tényleg túlmeszire mentek. De akkor meg kell mindenkinek adni a lehetőséget hogy kimessen (tehát pl az suliba azt a napot tekintsék igazolatlannak., Munkahelyeken is valamit kikéne találni). De teljesen támogatom, egy ilyen jellegű tüntetést.”
 • 3. Egyolvasó 2011. október 27. 06:11
  „Jól járt ez a térség a parlamenti képviselőjével, Andröa nénivel, bár minden embör azt mondja, hogy nem rá szavazott, de akkor hogy jutott be?”
 • 2. Pierre_Quatre 2011. október 26. 23:33
  „Buzásnak senki sem szólt, h az elhunyt halála után 5 évvel lehet csak közterületet elnevezni róla??!”
 • 1. Palacsinta 2011. október 26. 20:32
  „Ki kell vonulni az utcára a Kórházért!Ne szórakozzanak már velünk,komolyan!Amit Orbánék művelnek az forradalomhoz vezet,ideje lenne felébredni!

  Egyébként kíváncsi lennék mire és miből tud a város 25 millát még adni a fürdőnek???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8 millió ösztöndíjra Makón

Makó - 8 millió forintot ad a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázaton nyertes diákoknak a makói… Tovább olvasom