Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Várni kell a padokra Makón

Makó - Bár eredetileg május végére ígérték a felújítás befejezését, még mindig a Kommunális Nkft. udvarán vannak azok a padok, amelyeket a Széchenyi térről vittek el.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A köztéri ülőalkalmatosságok azért kerültek a figyelem középpontjába, mert – mint megírtuk – a város főterén, az úgynevezett Lordok háza előtt gyülekező fiatalok ezekre ülve zajongtak, szemeteltek olykor hajnalig, zavarva a közelben lakókat.

A lakók azóta nem panaszkodnak lármára, ám vannak, akiknek most meg a pad hiányzik. Különösen az idősebb korosztálynak, akik szívesen pihennének rajtuk – hívta fel a figyelmünket a közelben élő Marjai Jánosné. Szerinte a nyugalmat nem a padok eltüntetésével kellene biztosítani.

Úgy tudjuk, a Széchenyi téri padok karbantartását, felújítását befejezték. Egyelőre azért nem kerültek vissza az utcára, mert az új helyükről még nem született döntés. Mint a városháza közleménye fogalmaz, a kihelyezés előtt meg kell vizsgálni és el kell érni, hogy a padok úgy szolgálják a makóiak és vendégeik köztéri kikapcsolódását, hogy ez az ott lakók pihenését se zavarja meg. Ez a bejárás a héten megtörténik, a padok várhatóan július első felében végleges helyükre kerülnek.

Olvasóink írták

 • 3. makovaros 2013. június 26. 09:16
  „Másik dolog mondták hogy fiatalok összehordják a padokat és ott közösen ülnek bandában. Hát ha annó lecsavarozták volna a padokat (ahogy régen is volt) akkor nem vinné el senki.”
 • 2. pog 2013. június 26. 09:07
  „csak annyit kellene tenni a város vezetőségnek, hogy egyszer a rendőrség vezetésével egyeztetve járőr szolgálatot szerveznének a frekventált területre, be vonva a polgárőrség embereit... is garantálom lenne eredmény.../tudomásom szerint a képviselő testületben van olyan ember aki a közbiztonságért felelős, akkr ne csak a pénzt vegye fel hanem tegyen is valamit//”
 • 1. makovaros 2013. június 25. 13:53
  „Tényleg nem biztos hogy ez a legjobb megoldás Legegyszerűbbnek az biztos.
  Azért kiváncsi vagyok ha a főtéren tartanak valami rendezvényt (mint tavaly a Neotont) akkor hova fognak ülni mert még az a sok pad is kevés volt.
  Esetleg oda térre középre ami már mesze van a házaktól.
  Mert ennyi erővel az egész városból összelehetne szedni mert bárhol is van pad van akinek úgyse fog ott tetszeni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konténerekbe tehetjük használt ruháinkat Makón

Speciálisan ruhagyűjtési célra kialakított konténerekbe helyezhetjük el már nem használt, de még jó állapotú ruháinkat. Tovább olvasom