Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Városnapra készül Makó

Makó - Fiataloknak és idősebbeknek szervezett kulturális, szórakoztató rendezvényekre, színvonalas sportversenyekre invitálja a makói önkormányzat a város lakóit és az ide látogatókat.
700 éves története során Makó többször is elpusztult, majd újjátelepült – legutóbb a törökvész után. Ennek emlékét őrzi a háromszázöt esztendeje a visszatelepülők kiváltságait rögzítő 1699-es pozsonyi oklevél, melynek kiállítási dátumához kötődően köszöntik május elején a városnapot a makóiak hagyományosan immár közel két évtizede. Az idei programsorozat péntektől vasárnapig tart. Ezúttal is fiataloknak és idősebbeknek szervezett kulturális, szórakoztató rendezvényekre, színvonalas sportversenyekre invitálja az önkormányzat a város lakóit és az ide látogatókat.

Kattintson a képre a nagyobb méretért!
Kattintson a képre a nagyobb méretért!

A pénteki nap legfontosabb eseménye a képviselő-testület ünnepi ülése lesz a Korona konferenciatermében délután 3 órától. Itt a fürdő- és a gyógyturizmus lehetőségeiről beszélnek neves szakemberek, s közben idegenforgalmi vállalkozások mutatkoznak be kiállítással, majd Buzás Péter polgármester átadja az idei kitüntetetteknek a Makó Városért-díjat, s az állami kitüntetetteket is köszöntik. A szombati és a vasárnapi nap teljes egészében a sportrendezvényeké és a vetélkedőké lesz, kivéve a vasárnap este 7-kor kezdődő városnapi koncertet. A Hagymaház szabadtéri színpadán az X-Faktor felfedezettjei – Kocsis Tibor, Muri Enikő és Tarány Tamás – lépnek fel.

Olvasóink írták

  • 2. szelídmotoros2 2012. május 04. 11:43
    „Én meg nagyon várom Tarány Tamás élő koncertjét,szerintem szuper a fiú - bevallom a kocsis hangját is szeretem - nézni már nem annyira.”
  • 1. pog 2012. május 04. 09:12
    „Nagyon siralmasan néz ki a főtéren az üres üzlet helyiség, hát ha sikerül kiadni a konferencia keretében...elég gyenge műsor lesz a vasárnap esti...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több autó, kevesebb baleset

Halálút a neve a 43-asnak 2007 óta, pedig épp akkortól csökken itt folyamatosan a balesetek száma. Közben a forgalom egyre nagyobb. Tovább olvasom