Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Végigtáncolja a nyarat a Maros

Makó - A nyarat nem pihenéssel, hanem fellépésekkel tölti az idén 33 esztendős makói Maros néptáncegyüttes – mondta el lapunknak a csapat Örökség-díjas vezetője, Tóthné Döme Mária.
A júniusi évadzáró gálaműsor után nem sokkal a földeáki rózsalakodalomban léptek fel a makói táncosok, aztán 2 ifjúsági csoportjuk a Szederinda fesztiválon vett részt Egerben, majd a Gyulai Sokadalmat színesítették, illetve a 638 éves Székelydobón, Ferencszállás testvértelepülésén léptek fel.

A fárasztó turnézás idei színfoltja Montenegró volt, ahol egy nemzetközi összművészeti fesztivál vendége volt egy hasonló hódmezővásárhelyi társulattal a nevezetes MÖTYKE, azaz a Makói Öreg Tyúkok és Kakasok Egyesülete, vagyis a Maros Táncegyütteshez kötődő, a néptánchoz kedvet kapott szülők csoportja. A fellépések mellett nagy élményt jelentettek a kirándulások és a strandolás a tengerparton. Az itteni szervezők októberre a makóiak gyermekcsoportját hívták meg egy hasonló rendezvényre a macedóniai Szkopjébe.

Egy emlékezetes pillanat a Maros Táncegyüttes életében. Fotó: DM
Egy emlékezetes pillanat a Maros Táncegyüttes életében. Fotó: DM

Bár az sem lenne csoda, ha emellett makói, Makó környéki fellépésekre már nem jutna idő, a hazai közönséghez sem hűtlenek. Pénteken a Koronában, az anyatejes rendezvényen táncol gyermekcsoportjuk, 19-én a Szent István téri ünnepi műsorban szerepel több csoportjuk, 20-án pedig a nagylaki falunapon. Várják a szeptembert is, mert ha hinni lehet a tavasszal elhangzott ígéreteknek, idén a Hagymafesztiválon őket láthatja a közönség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éles verseny a makói 5. kerületben

A Fidesz a helyi kórház vezetőjét indítja, a Jobbik pedig egy ismert pedagógust támogat Makón az ötös választókerületben, amelynek most Marosvári Attila alpolgármester a képviselője. Tovább olvasom