Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Vendégház a legszegényebb településen

Makó - A megye legszegényebb településeként tartják számon, mégis van, aki vállalkozik Magyarcsanádon.
A napokban nyitott 10 férőhelyes vendégházat Farkas János, a község fiatal alpolgármestere. Hisz a falu és a szálláshely sikerében.

A felújítás és átalakítás bő 35 millióba került, amihez 17,7 milliós pályázati támogatást kaptak. Hány munkahelyet teremtettek a faluban? Kiket várnak?

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a csütörtöki Délmagyarországban és Délvilágban! Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. 3évesférfi 2011. január 16. 12:09
  „Szerintem lazítsatok, fiúk és tegye szépen mindenki a saját dolgát.”
 • 24. scott1 2011. január 16. 07:38
  „Nem tudom, hogy mit őrzöl, vagy őriztél, de beszédes már az is, hogy grófi ranggal próbálod magad az átlag fölé emelni (bizonyítási és megfelelési kényszer, versenyhelyzet gyerekként, rosszul feldolgozott sikertelenségek- kisebbségi komplexus lehet a mögöttes)... ezek után meg sem lepett, a magyarsággal kapcsolatos kirekesztési társításod, az egyfajta elitbe tartozás, ahonnan kirekeszthetsz mindenkit aki mást mer gondolni, vagy akit akarsz (sajátos megoldási módszer, illetve menekülési út a problémák elöl - leszakadó fiataloknál hasonló módon alakulnak ki a szélsőséges eszmék) és magyarázatot ad az arrogáns lekezelő hozzászólásaidra is.
  Elutasított jobbról írsz miközben a 7. hozzászólásban már lezártnak tekintettem (egyfajta baráti jobbot nyújtva) a témát. Milyen az a baráti jobb, amely pszichiátriát javasol amikor feléd nyúl? Miközben mindent magára vesz és (paranoid módon) mindent mindennel társítani próbál, támad szinte mindenkit és támadásnak vél szinte mindent, illetve a támadást már konkrét személyre (jogásznőre) is kivetíti? de tényleg kár tovább szaporítani a karaktert, csak az utolsó hozzászólásod ítélkező részét kívántam kiigazítani.”
 • 23. őrgróf 2011. január 15. 20:19
  „Fogalmam sincs, hol lakik scotti. Nem tudom, hogy került hozzá egy kacsa, de hogy ügyesen ki tudja forgatni a szavaimat, az tuti. Azt hiszem tényleg nem érdemes rá több szót vesztegetni: elmekórtani eset, aki még a
  - barátilag kinyújtott kézbe is beleköpött. Ez ma Magyarország (?), ezek ma a magyar emberek? Akkor tényleg szégyellnem kellene, hogy magyar vagyok! De nem teszem, azért a pár tisztességes emberért nem, akik még örülnek annak, hogy valaki akar valamit, és a céljaiért hajlandó dolgozni, áldozatot is hozni, aki megpróbálja ebben a bizonytalan világban valahogy biztosítani a saját és gyermekei jövőjét. Ha scotti elolvasta volna a cikket, akkor tudná, hogy a BALUDA név a BArna - LUca - DAlma név összevonásából jött létre. Tehát olyanról gerjesztett feszültséget, olyan cikkről kezdett el vitatkozni, amit EL SEM OLVASOTT!!! Ennyi.
  Részemről a téma lezárva, aki többet akar tudni, jöjjön el és nézze meg a BALUDA Vendégházat.”
 • 22. 3évesférfi 2011. január 15. 16:26
  „Most akkor jól értelmezem, hogy Őrgróféknál (Magyarcsanád) megjelent egy kacsa, amit megetettek és elengedtek, ugyanakkor Scottéknál (Makó) is megjelent egy kacsa, aminek viszont ki volt tekerve a nyaka?
  Király! Kistérségi Twin Peaks :DDDDDD”
 • 21. scott1 2011. január 15. 15:48
  „Részemről a téma végleg lezárva, de a Luca Brazi név miatti hasonlatért egy bizonyos Coppola Úr ajtaján tessék kopogtatni, és összefüggésbe hozni a számomra ismeretlen Lucát a Luca Brazi-val :) tényleg pszichológiai tünet lehet! Nem gondoltam volna, hogy hozzátartozó vagy, az e fajta védekezésről szokták azt mondani, hogy "akit így védenek annak, nincs szüksége arra, hogy bárki támadja...". A zoltanszabo pedig szerintem, csak azt reagálta le amit sugallt számára a cikk... és olyanokat reagálni, hogy valakinek 17 év munkaviszony van amikor napjainkban 30-40 évvel a hátuk mögött is állnak sorba segélyért emberek...
  Gőzöm sincs milyen állatokat fogtatok be nem is érdekel, de ennek a szerencsétlen párának sok baja nem lehetett, ha Csanádot hátrahagyva elutazott (gondolom félúton lehetett Lengyelország felé) a "saját lábán" a lábtörlőnkig, hogy ott reggelre kitekerje a saját nyakát... én elhiszem, hogy ez máshol teljesen életszerű és aki nem egyből arra gondol amit leírtál annak az orvosnál a helye, de nekünk eddig még nem volt "szerencsénk" ilyen esetekhez...”
 • 20. őrgróf 2011. január 15. 14:24
  „Kedves scott1 , megpróbálok még egy kört futni, a tisztánlátás végett. 1-es, imre..."keresse a picsa" undorítóan negatív vulgáris hozzászólására amit írtam: "téged még az sem látna szívesen. ( gondolom, úgy is az a bajod?!)" sztem elég finom megfogalmazás volt. Kifejezte azt, hogy ilyen embert (?!) tényleg nem látnának ott szívesen. 2-es Egyolvasó: valóban semmi köze a dolognak ahhoz, hogy dolgozott a PM hivatalban valakije, vagy sem, pályázni kell jó ötletekkel, és bárki nyerhet, erre számos példa van. ( persze idő és fáradtság, sok munka és utánjárás kell hozzá, tudom, mert volt benne részem.) 3-as zoltanszabo szintén negatív ( bár már árnyaltabb!) hozzáírására is sztem ( és hál´ Isten mások szerint is! ) normál hangnemben válaszoltam, és főleg az IGAZSÁGOT írtam le mindenütt. 7-es scott1 első reagálása: T. őrgróf!
  Na-na-na-na! Ha nem gond, akkor most inkább eltekintenék attól, hogy a témával kapcsolatba kivesézzem a hozzászólásodat (még ha van is benne igazság és üdvözlendőnek tartom a vendégházat), úgy, ahogy Te szoktad az enyéimet :)) itt lehet hogy hibáztam, mert valószínű úgy kellett volna értenem: "...üdvözlendőnek tartom a vendégházat,... mint Te az enyémet" tudniillik a hozzászólásaimat - és akkor minden oké. Sajnos én úgy értettem, hogy Te tudsz valami olyan - sötét, sumák - dolgot, csak itt most nem akartad kifejteni. Erre föl írtam, hogy tedd meg bátran, állok elébe, és nem följelentgetősen, hanem szemtől szemben Neked válaszolok. És ha Neked lesz igazad, én elnézést kérek, de Tőled is elvárom ugyanezt.
  Én elnézést kérek a tudom ki vagy miatt, azt kellett volna írnom: gondolom hogy ki vagy - de tévedtem. És semmi fenyegető szándék nem volt benne. A kacsáról: Egy néma-kacsa tévedt be a vendégház udvarára. Nem tudjuk, kié volt, megetettük, megitattuk, másnapra továbbállt. Sejtettem, hogy nem teljesen egészséges, de a takarmányt elfogyasztotta, be nem fogtuk, ( mert nem a mienk) és gondoltam, majd jelentkezik a gazdája. Ehelyett elment, nyilván másutt is etették, azután átadta lelkét a Teremtőnek. A "kitekert nyak" egy bizonyos betegség tipikus tünete ( jav. kérdezz meg róla egy állatorvost?!) Ebből arra következtetni, amit Te itt sugallsz, enyhén szólva pszichiátriai tünet. ( én is találtam már a házunk előtti árokban zacskóba csomagolt tyúk-hullát, és semmi ilyenre nem gondoltam.) A Luca Brazi nevet sem feltételezem, hogy azért írtad le, mert az alpolgármester egyik lányát Lucának hívják?! S miután családom egyik tagjáról van szó, engedtessék meg nekem, hogy nyilatkozhassak, és nem helyette, de a hozzájárulásával.
  És végezetül: inkább gyere el és nézd meg a Vendégházat, szívesen látunk bármikor. ( esetleg a véleményed is megváltozna ha látnád, mennyi munka, törődés, lemondás van a háttérben...)
  Ugyanakkor köszönöm a pozitív hozzászólásokat is, Mennyivel többre mennénk, ha mindenki így állna a dolgokhoz!!!!”
 • 19. 3évesférfi 2011. január 15. 11:25
  „Na jó, ez a kacsás téma kemény.”
 • 18. scott1 2011. január 15. 10:43
  „Reggel a bejárati ajtó előtt találtunk egy kitekert nyakú (végleg elnémított?) kacsát, ha valakinek hiányozna jelentkezhet érte személyesen!!! Amennyiben ez egy olyan "Luca Brazi már a halakkal alszik" üzenet lenne, akkor csak annyit tudatnék, hogy a régebbi (faliújságos) módszer nekem szimpatikusabb volt...”
 • 17. scott1 2011. január 15. 06:58
  „Megfogtad a lényeget! És fel se tűnik, hogy ez a verbális bunkóval - más nevében - igazságot osztó magabiztossága pillanatok alatt, hogyan váltott át személyeskedő támadásba (a "tudom ki vagy" bevett fenyegetéssel nyomatékosítva), pedig ahogy írtad semmit nem mondtam, de már egyből bizonyos dolgokat sejtenek mögé - amik persze nincsenek - de arról természetesen helyette is hajlandó magyarázatot adni nyilvánosan... Ha nem akarod látni, akkor ne lásd :)))”
 • 16. 3évesférfi 2011. január 14. 22:24
  „Nade te meg nem mondtál semmit, csak hogy kiveséznéd a mondandóját, de inkább nem teszed, mert annyira gavallér vagy, haha.
  Tudok ám valamit, de nem mondom meg, mi az :DDDDDD”
 • 15. scott1 2011. január 14. 20:47
  „Elszaladni? Én írtam utoljára, mire referáljak? Egy idegennel vitatkozzak aki egy alpolgármester személyes dolgait és gazdasági tevékenységét teregeti nyíltan, meglepően részletesen... gondolom a megkérdezése nélkül tette az úriember. Majd leírja, hogy szerinte olyanokra célozgatok amiről Ő tudni vél valamit, de az nincs is... és kívülállóként megígéri, hogy amennyiben tudnék az alpolgármesterről - az általa vélt kompromittáló dolgokról - bármit írjam le, még, ha bizonyítani se tudom se baj, mivel ő nem fog feljelenteni érte :))) Szerintem ezt senki nem tudná komolyan venni ( kivéve talán exit:), hát még én a "jogásznő"... :)))”
 • 14. 3évesférfi 2011. január 14. 19:47
  „Hallod, scott, neked tulajdonképpen mi volt a célod azzal, hogy ide beírtál? Beszellenteni a szobába, aztán elszaladni?
  Ezt felénk se gavallérságnak hívják.”
 • 13. scott1 2011. január 13. 10:48
  „Jogász vagyok és nő? Egyre jobb :))) és persze én sértegetek, amikor ismeretleneknek ilyeneket írogatsz:
  "téged még az sem látna szívesen..."; "Csak előtte le kellett volna dolgoznod keményen 17 évet... valószínű sehol sem dolgoztál, csak irigykedtél..."
  Itt konkrét véleményt csak te formáltál, milyen információkkal a tarsolyodban fogalmaztad meg ezeket a kifinomult sorokat? Felesleges provokálnod nem veszem fel, és ott jelentesz fel, ahol csak akarsz :)”
 • 12. őrgróf 2011. január 13. 09:44
  „scott1, igen, neked kellene bocsánatot kérned! Nem vagdalkoztam, nem felejtettem ki semmit, a bárdolatlan stílust meg talán másutt kellene keresned. Ismétlem: minden, amit leírtam, tény. Te viszont tényleg vagdalkodsz, sértegetsz, konkrétumok nélkül vádolsz, "célozgatsz", majd amikor rájössz, hogy semmit nem tudsz állítani, bizonyítani, "sejtelmesen" elvonulsz.
  Ha konkrét dologra kíváncsi vagy, írd le bátran, és választ kapsz rá, ígérem nem foglak rágalmazásért beperelni. ( és nem azért, mert Te vagy a jogász.)
  Ha viszont nincs semmi a tarsolyodban, kérj elnézést és emelt fővel távozhatsz. Egy úri ember ( még ha nő is!) így tenne...”
 • 11. scott1 2011. január 12. 14:39
  „Engem se úgy hívnak... És gondolom nekem kellene elnézést kérnem a 6. hozzászólás szokásos, bárdolatlan stílusáért is, illetve azért, amit a "hiteles" vagdalkozásod közben "véletlenül" kifelejtettél :) stb. :)))”
 • 10. őrgróf 2011. január 12. 11:04
  „ezt felénk nem gavallérságnak hívják, hanem egész másnak...”
 • 9. scott1 2011. január 11. 17:42
  „Vagyok annyira gavallér, hogy nem teszem...”
 • 8. őrgróf 2011. január 11. 17:00
  „scott1 állok elébe! Vesézd ki bátran, de már most mondom: minden szavát bizonyítani tudom. Ha gondolod, írhatsz emilben is, hisz úgy sem titok előtted, hogy ki vagyok...”
 • 7. scott1 2011. január 11. 11:41
  „T. őrgróf!
  Na-na-na-na! Ha nem gond, akkor most inkább eltekintenék attól, hogy a témával kapcsolatba kivesézzem a hozzászólásodat (még ha van is benne igazság és üdvözlendőnek tartom a vendégházat), úgy, ahogy Te szoktad az enyéimet :)))”
 • 6. őrgróf 2011. január 11. 10:56
  „Menjünk sorjában. imre321, téged még az sem látna szívesen. ( gondolom, úgy is az a bajod?!)
  Egyolvasó: valóban. Csak előtte le kellett volna dolgoznod keményen 17 évet ( mezgében, kőműves mellett segédmunkásként, boltosként, stb. ) Csak megjegyzem: az ezévi választások óta alpolgármester, egy fillér fizetést még nem kapott! Ha Te is annyit teszel a településedért, mint Ő, akkor járhat majd a szád! De Te nem a PM hivatalban, hanem valószínű sehol sem dolgoztál, csak irigykedtél.
  zoltanszabo : Igen, a saját ( és társai ) vállalkozásában, ugyanis hosszú évek óta irányítja a FARMET BT-t. Az önerő, - mint oly sok vállalkozásnál - KÖLCSÖNBŐL van, amit a helyi TAKSZÖV-től vettek föl. Elmenni azok fognak, akiknek errefelé van dolguk, vagy jönnek valahonnan és mennek valahová, és elfáradva szeretnének megpihenni pl. Az üzleti tervet bocsi hogy nem árulják el, de hamarosan olvasható lesz a NET-en a honlapon. Tudomásom szerint nem tagja egyik pártnak sem.
  3évesférfi, zsóka köszönöm a hozzáállásukat. Valahogy így kellene mindenkinek, és akkor nem itt állna az ország!”
25 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rudolf Péter Páger-gyűrűt kap

Rudolf Péter Jászai-díjas kiváló művész veheti át Makó polgármesterétől, Buzás Pétertől idén a Páger-emlékgyűrűt. Tovább olvasom