Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Verseit állította ki Gál István

Eddig két pályázaton nyert írásaival a fiatal makói költő, Gál István. Verseit nemrégiben egyedi módon mutatta be a közönségnek: kiállítást rendezett belőlük.
Gál István egy máig tartó szerelem hatására kezdett írni Fotó: Szabó Imre
A huszonegy esztendős makói Gál István főiskolás Budapesten. Egy esztendeje ír verseket: az ihletet egy szerelem hozta meg, ami egyébként azóta is tart – azt lehet tehát mondani, sikeres költő. De nem csak emiatt. Nemrégiben megnyerte a makói könyvtár irodalmi pályázatát, s nem sokkal később a Közkincs című irodalmi internetes portál drámapályázatát is. Azaz: immár nemcsak verset, de prózát is ír. Mint mondja, eredetileg csupán a szerelem volt a témája, ma már azonban filozofikus hangvételű, olykor ironikus írások is kikerülnek a kezéből barátságról, háborúról, társadalmi problémákról.

A fiatalember a napokban először lépett közönség elé műveivel, méghozzá egyedi módon: azt tervezte, felolvasóest helyett inkább kinyomtatja és kiállítja alkotásait a makói Kultúrpincében. A klub vezetője, Kis Ferenc persze végül rábeszélte a felolvasóestre is, de azért a kiállítást is megtartotta. Azt mondja, ha ő olvassa fel munkáit, az csak az övé, de ha elolvassák, mindjárt az olvasóé is lesz, aki magában úgy hangsúlyozza, ahogyan ő értelmezi.

Húszat állított ki költeményeiből. Egyébként azt vallja, csupán magának ír – különösebb feltett szándéka nincs a költészettel. Kötete sincs még, ám aki kíváncsi verseire, bármikor elolvashatja őket a pestag.kozkincs.hu internetcímen – terveiben sem szerepel még a könyvkiadás, de egy újabb kiállításra szívesen vállalkozna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalagot tűztek a Galamb végzőseire

A hét végén tartotta szalagavató bálját a legnagyobb diáklétszámú makói középiskola, a Galamb József… Tovább olvasom