Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Verte, molesztálta élettársa gyermekeit a makói férfi

Üvegszálas botjával a kezükön, talpukon ütötte élettársának három gyermekét és az anyát is a makói Zs. Róbert, büntetőpere hétfőn kezdődött el a Szegedi Törvényszéken. A tettek egy részét elismerte. Azzal védekezik, hogy a gyerekek rosszul tanultak, egyikük lopott is, és ő – iskolázatlan ember lévén – máshogyan nem tudott rájuk hatni.
Az 1973-ban született Zs. Róbertet életveszélyt okozó, illetve védekezésre képtelen személy elleni testi sértéssel, zaklatással, becsületsértéssel, személyi szabadság megsértésével és folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés kísérletével vádolja az ügyészség. A Szegedi Törvényszék Kiss Dániel bíró vezette tanácsa elé börtönőr, vezetőszáron kísérte be hétfő reggel a vádlottat, akinek rokonai is eljöttek a tárgyalásra.

Verte, molesztálta élettársa gyermekeit a makói férfi.
Verte, molesztálta élettársa gyermekeit a makói férfi.

Zs. Róbert 8 általánost végzett, OKJ-s képzésben kőműves és hegesztő szakmát tanult, legutóbb a gumigyárban volt állása, de betegsége miatt nem tudott tovább dolgozni. Számítógép-szerelésből és napszámból volt olykor havi 30 ezer forint jövedelme. Többször büntették, legutóbb 12 éve, lopásért. A háromgyermekes asszonnyal, Ibolyával 2010-ben költöztek össze. A család alkalmi munkákból és szociális juttatásokból tartotta fenn magát. Az asszony házasságából született, most 16 éves és 12 éves lányát, illetve 9 éves kisfiát együtt nevelték.

Dávid Gabriella ügyész vádirata szerint a férfi „agresszív, uralkodó magatartásával lelki terror alatt tartotta élettársát és annak három gyermekét". Először 2010 nyarán a kisebbik lány kezét hátul megkötötte egy ugrókötéllel, a madzag másik végét a mennyezet mestergerendájához erősítette, majd fél órára kiment a szobából. Ugyanezt a kislányt 2012. február 18-án lerántotta a székről, megpofozta, és üvegszálas pálcával – ez egy régi horgászbot spicce volt – verte kezét, lábát, és akkora pofont adott neki, hogy a kislány fejjel nekiesett az ablaknak.

A nagyobbik lányt azzal fenyegette rendszeresen, hogy ha rossz jegyet hoz az iskolából, megveri, illetve közösülni fog vele – az ügyész a tárgyaláson szó szerint idézte a fenyegetést. 2011 szeptemberétől hetente megverte, az üvegszálas bottal a talpán, úgy, hogy a lány alig tudott járni. Egy alkalommal pedig – mintha be akarná váltani a fenyegetését – arra kényszerítette, vetkőzzön meztelenre előtte, majd a hajánál fogva rángatta. Máskor tévét néztek az ágyon, a férfi benyúlt a lány ruhája alá, megfogta a mellét, mire a lány kimenekült a szobából, bezárkózott a WC-be.

2012. február 18-án a férfi a kisfiúval az olvasást gyakoroltatta: azt mondta neki, „olvass, köcsög buzerátor, mert megverlek". Mivel a gyerek nem olvasott elég hangosan, megint rákiabált, aztán felpofozta, és megint előkerült a pecabot. Az anya akkor ért haza, közbe akart szólni, de a férfi leteremtette.

Három nappal később a gyerekeket felelősségre vonta, melyikük evett abból a süteményből, amelyet az anyja hozott nekik korábban. Mivel a kisfiú nem ismerte el, hogy ő evett belőle, bevitte a szobába, közölte vele, hogy most bokszolni fognak, és ököllel többször megütötte a gyereket, vállon, hason, a kezén, mondván közben, hogy ez egy hármas kombináció, ez egy sorozat. A vádirat szerint rúgta is, a gyomrán. Miután a fiú nagyon sírt és védekezni próbált, a kezeit hátrakötötte gyorskötegelővel, s egy műanyag madzaghoz erősítette. A kötél végét átvetette az ajtón, így rögzítette védekezésre képtelen állapotba a fiút, akit tovább ütött. Végül késsel megfenyegette, hogy leszúrja, ha nem árulja el, ő evett-e a süteményből.

A gyerek testén utóbb több vérbeszűrődést találtak, a makói kórházban elvégzett ultrahang-vizsgálat pedig hasűri folyadékot mutatott ki. Bár súlyos egészségkárosodás nem történt, életveszélyesek is lehettek volna a kisfiú sérülései. A vádirat 4. pontja szerint a férfi az élettársát is folyamatosan bántalmazta, és megfenyegette a nőt, hogy ha panaszkodik bárkinek, és ő ezért börtönbe kerül, kiszabadulva megkeseríti a család életét. A nő magánindítványt terjesztett elő Zs. Róbert ellen.

A vádlott részben beismerte a tetteit. Azt mondta, az ugróköteles eset igaz, de nem tartott fél óráig, legföljebb tíz percig, és „a gyerek lába leért a földre". Szavaiból arra lehetett következtetni, nem az ő jelenléte volt az egyetlen probléma a családban. Az egyik lányt például azért bántotta, mert rendőr hozta haza, lopáson érték a Skálában. Ki kellett fizetni 15 ezer forintot emiatt, pedig olykor ennivalóra is alig jutott.

A gyerekekről általánosságban azt mondta, nem tanultak, inkább számítógépeztek és tévéztek, anyjuk pedig nem is nagyon próbált hatni rájuk. Ő indította őket reggel iskolába, megnézte, hogy nem szakadt-e a ruhájuk, és tisztát vettek-e föl, mert előfordult, hogy a szennyest is visszatették a szekrénybe. A kisfiúval azért bokszolt – és nem rúgta –, mert az korábban ököllel esett a nővérének, ezért meg akarta mutatni neki, milyen, amikor ütik az embert. A késes fenyegetés szerinte csak mese. Igazán akkor veszítette el a fejét, amikor az iskola internetes oldalán az egyik lány E-naplójában meglátta a sok egyest.

A nagylány mellét tényleg megfogta, de nem is tudja, miért, talán azért, hogy a lány végre vegye komolyan őt, mert „jó szóval" már nem tudott hatni rá – ezt az anyjával is megbeszélte. Nem volt könnyű helyzetben, mert azon a környéken sok hasonló korú lánynak már élettársa van, csavarognak. Végső soron azt állítja, mindent nevelési célzattal tett: „én intézetben nőttem föl, voltam javítóban is, és nem vagyok tanult ember" – mentegetőzött, hozzátette: „én ennél rosszabb nevelésben részesültem". Azt is állította, az asszony – akit „legföljebb háromszor" pofozott meg – tudomása szerint vissza akar menni hozzá.

Olvasóink írták

 • 17. asdiob 2013. január 23. 16:07
  „Az anya sem lehet teljesen 100as, ha ezt korábban nem vette észre. A gyermekek viselkedésén a korábbiakhoz képest biztosan volt jelentős változás. Én az anyát is elítélném. Kapjon fele annyit, mint a faszi. A gyerekek is jobban járnának.
  Azért van ilyen elsiklott társadalmunk, mert a gyerekek ilyen környezetben, körülmények között nőnek fel. EZt látják. Ebben az ingerkörnyezetben fejlődik ki az idegrendszerük, stb...

  Csírájában kellene elfojtani a dolgot...”
 • 16. aquila0126 2013. január 22. 20:27
  „3. té 2013.01.21. 16:54

  és milyen az élet molesztáloként bent a sitten? korrektek a zárkatársak?

  Nem is tudhatod, mi is csak a filmekből tudjuk, lehet, hogy nem is igaz csak úgy gondolják ez megnyugtatja a közvéleményt.”
 • 15. papika56 2013. január 22. 12:49
  „Miért várt az anyuka 3 évet?? mikor őt is verte ??? Már az első alkalommal..kirúghatta volna ! De nem.Tűrte ,hogy mindnyájukat verrje, alázza az a féreg !
  Mind két felmőtt hibás ! Jó ,szigorú bünti !!”
 • 14. szandokán 2013. január 22. 09:35
  „Csak 3-percet tölthetnék el a sráccal,azt is bevallaná ami még meg sem történt.Remélem tudni fogják,a fiuk a sitten,hogy mi a dolguk,ha bekerül ez a féreg.”
 • 13. Egyszercsak 2013. január 22. 09:18
  „Köszönöm DM, hogy ilyen részletesen elolvashattam az amúgy is gyomorforgató történetet! Ez a nagy magyar valóság az IQ-bajnok felnőttekkel.
  Rettenetesen sajnálom a gyerekeket.”
 • 12. szentmiki 2013. január 22. 09:02
  „9. bakosandras, gondoltam, hogy kiverte a biztosítékot. Olvasva a kommenteket mindenkinél, hisz ezeknek az entitásoknak a lelkivilágához képest egy faék maga az Enterprise csillaghajó. A hiba az én készülékemben van, pozitív dolgokra vágyom...”
 • 11. kakoszeged 2013. január 22. 08:36
  „8. jozko! Ez klassz!”
 • 10. makovaros 2013. január 22. 07:46
  „1. Jogos”
 • 9. bakosandras 2013. január 22. 06:51
  „5. Szentmiki, bocs, ha soknak tűnik, amit írtam, de szerintem nagyon érdekes helyzet, főleg az asszony miatt, aki sokáig tűrt, aztán borított, és amiatt, hogy ez az ember arra hivatkozott, ő tanulatlan, akit még durvábban neveltek.”
 • 8. jozko 2013. január 22. 00:48
  „Nem semmi ez a "család".
  Ez a gyerekekkel talpig hős 40 éves férfi valójában gyáva - ugyanakkor a "vérében van" hogy sokaknak dirigálhasson, vakfegyelmet kíván - az a hangoskodó fajta, aki fennhangon hőbörög, de ha egy nálánál termetesebb lezavar neki egy frászt - megsemmisül!
  És mindig lesz egy nagyobb hal!
  Tekintettel arra, hogy a bukást nagyon nehezen tűri, így masszív kisebbségi komplexusa alakul ki - és olyan csoportot keres, ahol gyáva, alantas hatalmi mániáját kiélheti.
  Az ilyen féregnek rendszerint nagy családja van, vagy egy népes családhoz csapódik oda.
  Ez történt.
  Olaj a tűzre, hogy a 16 éves leányzó körülbelül olyan kockafejű, mint a "nevelőapja".
  Az ilyenek a rivális falkavezért látják egymásban és kényszert éreznek a leküzdésére.
  Most még a férfi győzött...
  Az anya viszont minden bizonnyal képes őt bármikor az "ujja köré" csavarni és ravasz furfanggal túl is jár
  az eszén - és szerintem meg is teszi, ezzel időnként növeli a lila ködöt élettársa fejében.
  Leginkább életrevalónak a 12 éves leányka tűnik - tuti, hogy többre viszi a többi családtagnál - legalább is könnyedén el tudja hitetni velük!
  A fiúnak jó esélye van a dolog könnyebbik végét emelő. diszkréten dologkerülő "művészlélekké" válni,
  akit nem fog elkényeztetni az élet, de még a legsanyarúbb "földből" is használható termést hoz ki!
  Ezen a társaságon próbált "drákói szigorral" úrrá lenni ez a markos, de alantas és gyáva bébiszitter.
  Ha együtt maradnak / a büntetés után/, a most 16 éves lány 8-10 év múlva úgy veri le őt / és a hozzá hasonló tuskókat/ , mint vak a poharat.
  A konfliktushelyzet kivédhetetlen lesz közöttük - a falkavezérségért folytatott harcért ölre is mennek- mert kultúráltan veszíteni, megegyezni, visszavonulni egyikőjük sem tud!
  Még akkor sem, ha a börtönben megtanítják kesztyűbe dudálni ezt a jómadarat!”
 • 7. deszkás 2013. január 21. 23:27
  „Robert! Ha felkészültél is és voltál ott akkor még nem tudod mi vár rád. Pl szoprán hangú leszel és a nagyvécé nem lesz nehéz művelet-megérdemelten.”
 • 6. Jozsoci 2013. január 21. 18:55
  „És az "anya"? Mindezt tűrte. Bűnsegéd. Ezek elmebetegek.”
 • 5. szentmiki 2013. január 21. 17:02
  „ennyit írni erről a ..., 1990 előtt annyi lett volna max a cikk: reggel kivégezték.”
 • 4. Zotya100 2013. január 21. 16:57
  „Aki "nem tanult ember", az csak így tud gyereket "nevelni"? Undorító <moderálva>, börtönbe vele jó sok évre, bár félek, ha kikerül, ott folytatja, ahol abbahagyta. A másik: tanulatlan, 8 általánost végzett, de számítógép szerelésből (is) keresett pénzt? Ennyire univerzális?”
 • 3. té 2013. január 21. 16:54
  „és milyen az élet molesztáloként bent a sitten? korrektek a zárkatársak?”
 • 2. IncontinentiaButtocks 2013. január 21. 16:35
  „<moderálva>”
 • 1. aquila0126 2013. január 21. 15:55
  „Inkább nem írom le mit gondolok, de az biztos, hogy ha rajtam múlna, kötélen lógna! Az ilyen ízeltlábúaknak nincs helye az emberek között!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli kupa: mezőhegyesiek Makó trónján

Sorozatban harmadszor nyerte meg a makói téli kupát a Dublin Music Pub Mezőhegyes. Tovább olvasom