Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Veszélyes fák a makói Petőfi parkban

Makó - Veszélyes a makói Petőfi parkban néhány fa, amelyekről vastag ágak szakadhatnak le. Ádók Jánosné városi főkertész azt mondta, hamarosan levágják a korhadt ágakat.
Az unokájával sétált a Petőfi parkban, Makó egyik közkedvelt, játszótérrel is felszerelt pihenőhelyén a közelben lakó Oláh Sándor, amikor észrevette: néhány fáról vaskos ágak szakadhatnak le. Némelyik már le is szakadt, de egyelőre fennakadt a lombkoronában. A nyugdíjas tanár ezeket megmutatta nekünk is, mondván: tudja, hogy nem egyszerű ezek eltávolítása, de aggódik, nehogy bajt okozzanak a veszélyes fák.

Mindezzel a város főkertésze, Ádok Jánosné is tisztában van, hiszen a közterületen álló fákat rendszeresen figyelik a közmunkások, a közterület-felügyelők, a Petőfi park fáival kapcsolatban pedig már lakossági bejelentést is kaptak. Mint elmondta, ilyen esetekben az önkormányzathoz érdemes betelefonálni. Ami a konkrét problémát illeti: hamarosan megoldódik, mert már keresik azt a vállalkozót, aki el tudja vállalni az egyébként valóban nem egyszerű feladatot.

A Petőfi parkban hamarosan több fáról is eshetnek le akár vastagabb ágak is. Fotó: Dobó Dolli
A Petőfi parkban hamarosan több fáról is eshetnek le
akár vastagabb ágak is. Fotó: Dobó Dolli

A főkertésztől megtudtuk: évente 10–15 fa esetében jelentkezik hasonló probléma a városban; pusztítja őket az egyre szárazabb éghajlat, a légszennyeződés, és olyan is akad, amely a kora miatt válik veszélyessé. Ugyanakkor a városban 25 ezerre lehet becsülni a fák számát. Ez évről évre gyarapszik, hiszen mindig elültetnek 200–250 babafát az újszülöttek tiszteletére.

Olvasóink írták

 • 12. bo 2009. május 20. 20:46
  „Kaja, pia, nő, kábítószer, cigi.... na végre egy belevaló makói:-)))))”
 • 11. Csanádka 2009. május 20. 20:38
  „Nem a szívem csücske a jelenleg regnáló makói önkori,elárulhatom neked. De az üldözési mániát és az összeesküvés elméleteket,ki nem bírhatom állni.

  A cikket nagyon jogosnak tartom és mindenképpen szükségesnek,hogy a beteg fákkal kezdjünk valamit. Kár megmozdulni valóban,a gyerekemet viszont nem szeretném az intenzíven viszontlátni azért mert neked nem tetszik,hogy pár rothadt vagy beteg fát megnyírbálnak majd.

  Egyébként meg árnyékra vetődtél,mert nálam jobban nagyon kevesen élik hedonista módon az életüket. :)”
 • 10. bo 2009. május 20. 20:05
  „Ne menj az útra, mert elütnek, a házban sem lehet maradni, mert összedőlhet, a járda meg kimondottan veszélyes, hisz leeshet egy cserép. Az autóról ne beszéljünk, mert átgázol rajtad egy román kamion. A mászókára se engedd fel a gyerekeket, mert leeshetnek, hiába az EU norma. Ha a kölykömre esik a fa, biztos morcos lennék, de ilyen felfogással kár megmozdulni!”
 • 9. bo 2009. május 20. 20:01
  „Kedves csanádka! Pofája a lónak van, meg, ha így ismeretlenül megszólítottál, hát neked is! Elemezd légyszíves, mely mondatom ennyire sértő számodra, mert nekem nem sikerült rájönnöm!”
 • 8. Csanádka 2009. május 20. 19:42
  „Kedves Bo!

  Még mielőtt bármit papírra vetsz,légyszíves gondolkozz el.
  Nekem ott játszott mindkét gyermekem,amikor leesett egy pár méterre tőlük a több mint 6 méter hosszú és igen vastag fatörzs vastagságú ág.

  Bármelyik gyerekre ráeshetett volna,akár az enyémekre akár máséra. Ha a tiedre esett volna,akkor is ekkora pofád lenne?”
 • 7. M@M 2009. május 20. 16:02
  „A szabadtéren álló fák karbantartásáról lenne egy pár keresetlen szavam, de nem írom le,mert úgy is kitörlik!!!
  Az egészséges nyírfák közé beültetik a "baba" platánokat, hogy majd, ha megerősödnek akkor kivágják a nyírfákat. De......! a 3 méterrel távolabb álló haldokló piros levelű dísz szilvához hozzá sem nyúlnak, mert az nincs a tervben!!! Az ember esze megáll, hogy mindent milyen fejetlenül csinálnak!!! Megvárták míg a vihar kitöri az elkorhadt öreg fát, pedig a szomszédokkal együtt tíznél több alkalommal szóltunk a városházának, hogy csináljanak valamit!!! Csak akkor jöttek a tűzoltók, mikor az útra dűlt a fa!!! Na erről ennyit!!”
 • 6. bo 2009. május 20. 11:55
  „Azért volt életveszélyes, mert hagyták azzá válni és azért nem használták, mert nem akarták használni, hisz valahogy be kellett etetni az új szükségességét. A hagymaház szabadtérije..... egy kamiondús napon nem rossz az akusztikája, hisz a csipkesor nem tud csodát tenni. Lenne is riadalom, ha kipróbálnám valamelyik játékot- aztán meg röhögés!:-)))
  A hozzászólások törlése: alanyi jogon, ha valami okostojásnak szúrod a szemét. Gyerekes, sértődős, beképzelt majmok, dióhéjban.:-)”
 • 5. sziszka1 2009. május 20. 11:34
  „bo: a szabadtéri színpad már életveszélyes volt, senki nem használta, meg amúgy is ott van a hagymaház szabadtérije (ráadásul védve vannak a nap káros uv sugaraitól) Az új játszótér legalább biztonságos, és megépült a Szép utca Almási utca sarkán az új játszótér (tudom messze van a városközponttól) A fürdőről mindenkinek megvan a véleménye, ami sajnos politikai inditatású! Én jobban örülnék, ha végre elkezdődne a csatornázás, mert akkor legalább sok útburkolat megújul!

  Az, hogy neked nem tetszik az új játszótér, az a te bajod, meg amúgy se neked kell ott játszanod, hanem azoknak, akiknek épült (gyerekeknek!”
 • 4. bo 2009. május 20. 11:17
  „A Petőfi parkban töltöttem gyermekkorom java részét, meg persze a kiszuperált MIG-en a Marx - bocsánat Marczibányi téren, mivel kb. 150m-re laktam tőlük. Azóta agyonverték a szabadtérit az új játszótér szörnyű, a halas-tó magáért beszél és a fürdő előtti játszótér is huss, eltűnt! Borzasztóan bántana, ha ledózerolnák, de sajna ettől a város-vezetőségtől bármi kitelik, ha az agyonsztárolt fürdő projektről van szó!”
 • 3. sziszka1 2009. május 20. 10:11
  „azért ez felháborító! milyen jogon törlik a hozzászólásokat?!

  bo ugye nem gondolod komolyan, amit leírtál? vagy a Fityesz beszél belőled?!”
 • 2. sziszka1 2009. május 20. 08:50
  „NEM kivágásra keresik a vállalkozót, hanem hogy a veszélyes ágakat ritkítják a lombkorona magasságban! Legalább olvasd el a cikket végig, mielőtt kommentezel!”
 • 1. bo 2009. május 20. 06:57
  „Végre! Meg van az indok, hogy kiirtsák az egészet, dózert neki! És már épülhet is az új parkolóház a fürdő mellé!:-))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előremenekülnek a makói vállalkozók

Makó - Előremenekülnek a nehéz gazdasági helyzetből a Makó környéki cégek, vállalkozók: idén a… Tovább olvasom