Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Veszélyes játékszállítmányt foglaltak le Nagylaknál

Nagylak - A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai közúti ellenőrzést tartottak hétfőn a 43. számú főúton, Nagylak térségében. Az ellenőrzés során az éjszakai órákban a pénzügyőrök megállítottak egy román tehergépjárművet.

Az okmányvizsgálat során kiderült, hogy a román sofőr gyermekjátékokat szállít, azonban a szállítmányról szóló négy darab kézzel írott számla felkeltette a pénzügyőrök figyelmét, ezért a rakomány szigorított vizsgálata mellett döntöttek.

A rakodótér felnyitásakor azonnal szembetűnt, hogy a játékok csomagolásán a Bakugan fantázianév található, illetve az átszámolást követően kiderült, hogy a számlákon feltüntetett 2108 darab helyett 3314 darab játék található a raktérben. Az eljáró pénzügyőrök a gyermekjátékokat pakolva észlelték, hogy azok minősége nem megfelelő, egyes játékokon a fröccsöntéskor keletkezett egyenetlen felület nincs eldolgozva, így ez a gyermekekre nézve balesetveszélyes is lehet.

A játékszállítmány értéke több mint 5,5 millió forint. Fotó: Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága
A játékszállítmány értéke több mint 5,5 millió forint.
Fotó: Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága

A Védjegy- és Szerzői Jogvédő Alapítvány eseti szakértőjének véleménye a vámhatóság munkatársainak gyanuját alátámasztotta, mivel megállapította, hogy a játékok igen gyenge minőségű hamisítványok, amelyek a rajtuk található márkajelzés, illetve logo miatt a jobb eladhatóság érdekében megtévesztésig hasonlítanak az eredeti termékekre és így tökéletesen alkalmasak a gyanútlan vásárlók megtévesztésére.

A játékok gyermekekre nézve balesetveszélyes is lehet. Fotó: Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága
A játékok gyermekekre nézve balesetveszélyes is lehet.
Fotó: Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága

A vámhatóság a több mint 5,5 millió forint értékű játékszállítmányt lefoglalta, valamint ismeretlen tettes ellen szerződi vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntette elkövetésének alapos gyanuja miatt eljárást indított.

Olvasóink írták

  • 2. sunyifigyelő 2010. április 13. 16:54
    „"ismeretlen tettes ellen szerződi vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntette elkövetésének alapos gyanuja miatt eljárást indított." Bocs ez a hamis cd dvd filmekre vonatkozik, kicsit körbe kék járni a témát!Esetleg hamis márkajelzés végett tehettek feljelentést!!!!!!!!!!!!!:):):):):):):):):):)”
  • 1. Bike 2010. április 13. 12:27
    „szerződi jog.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztések Apátfalván

Apátfalva - Összesen 75 millió forint értékben kezd beruházásokat tavasszal az apátfalvi… Tovább olvasom