Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Veszélyes kereszteződések: csukott szem és padlógáz

Veszélyes kereszteződések: csukott szem és padlógáz

Makó - Bokrok, rosszul nyírt sövény, fák, máshol házak takarják a megfelelő kilátást egy-egy kereszteződésben Makón. Sokan a KRESZ szabályokat sem alkalmazzák. Makó kerékpáros város, a közlekedők mégsem elég óvatosak. A háztulajdonosok pedig hanyagok.

Major Zsuzsanna - 2012.09.11. 08:53
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
„Amíg nem történik egy nagyobb baleset, addig senkit sem érdekel."- mondta felháborodva egy idősebb úr a Szép és a Hóvirág utca sarkán. Éppen időben pattant le a kerékpárról, a kis utcából kihajtó autós gyakorlatilag lassítás nélkül kanyarodott ki a Szép utcára, pedig ott, ahogyan a tábla is jelzi, valóban a kerékpárosnak van elsőbbsége.

A kórház előtti kereszteződésben fotóztam, éppen egy friss helyszínelés nyomai.
A kórház előtti kereszteződés is veszélyes...

A Szép utca környéke talán az egyik legkritikusabb pont közlekedési szempontból, kerékpárosokat illetően. Nem régen készült el az új bicikli út, a legnagyobb gond az, hogy gyakorlatilag beláthatatlan a kerékpárút és a járda. De több ilyen utca is van a városban.

Máshol, egy-egy bokor, ápolatlan sövény vagy fa takarja a kilátást. Több helyen szinte lehetetlen belátni, vajon jön-e valami az úton. Így sokan kockáztatnak olyan „csukott szem és padlógáz" alapon. Az óvatosabbak lassítanak, tolják az autó orrát, centiről centire, miközben idegesen szemlélik, vajon mikor csapódik fel a motorháztetőre valaki.

Gyakorlatilag semmit sem lát a város több kereszteződésében az, aki mondjuk a Bajcsy- Zsilinszky lakótelepről a Lonovics sugárútra, a Murányiról a Tulipán utcára akar kihajtani. De még számos kis utcában és sajnos több fő közlekedési út körül is ez a helyzet.

...  helyszínelés nyomai.
... még látszank egy friss helyszínelés nyomai.

A KRESZ szabályai szerint fokozott figyelemmel kell megközelíteni a nem jól belátható kereszteződéseket, útszakaszokat. Úgy tudjuk, nincs olyan önkormányzati rendelet, ami a háztulajdonosokat arra kötelezné, hogy a kereszteződések beláthatósága okán tartsák rendben a házaik környékét.

Ön hol találkozott ilyen helyzettel? Írja meg nekünk!
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123 következő >> végére >>> 23 hozzászólás
Moderálásra küldöm 23. HollóJuci 2012.09.19. 20:16

2. Poslabény
Nyisd ki kis szemed, mert a Kelemen mellett a bicósoknak ott a macisajt. Vagyis az autósnak van elsőbbsége. Meg még sok helyen a városban. Pl. az összes körforgalomnál. Na ezért tenném kötelezővé a KRESZ vizsgát a bicikliseknek.

Moderálásra küldöm 22. cindi 2012.09.13. 20:19

Miből gondolod banew,hogy nem a tulaj dolga a cefrét termő fájának a metszése?Vagy a páleszt is leadja az önkormányzatnak?

Moderálásra küldöm 21. banew 2012.09.13. 17:46

Itt van az Aradi utcán az autómosó. Aki kívül mossa a kocsiját, az lát, és látható. De aki bent mossa, már a bekanyarodásnál is igen merész sebességgel jön, pláne, ha a főtér felől jön, de a kijövők sem nyomnák meg a dudát a világért sem, tavaly a lányomat vagy 30-cal csapta el egy kifelé jövő autó. A Móra F. utca, és a Thököly utca kereszteződésében, a szilvafáktól semmit nem lehet látni tavasztól késő őszig. Igenis kéne az önkormányzatnak evvel törődni!

Moderálásra küldöm 20. GuettaDavid 2012.09.12. 20:06

Az utolsó képen jól néznek ki az új alufelnik Kornél VW Golfján.

Moderálásra küldöm 19. lj510126 2012.09.12. 10:40

Újszegeden, a Kállay Albert utca és a Népkert sor sarkán már évek óta ott áll a Tisza Sport Hotel reklámtáblájára egy utánfutóra felszerelve. Mivel ez a tábla nagyon zavarja a kilátást, ezért a Népkert sorra való kikanyarodás baléesetveszélyes.

Indokolt lenne ezt a táblát elszállítani onnan. A szálloda tulajdonosa hirdesse az intézményét másként és ne a közterület ilyen ingyenes felhasználása (eltukajdonítása) révén akarjon magának bevételt generálni.

Moderálásra küldöm 18. papsajt 2012.09.12. 09:53

Szegedről is lehetne egy ilyen cikket írni,mert rohadtul nincs gazdája a sarki gazoknak és sövényeknek.
Közterület Felügyelet ilyenkor hol van?

Moderálásra küldöm 17. 80sFan 2012.09.12. 09:25

Szép u.: akármilyen lassan araszolsz is, mire látod, hogy jön-e bringás, addigra az egész kerékpárutat elzárja a kocsid eleje és néznek rád, mintha embert öltél volna, mert le kell szállniuk esetleg! + a további csapás, hogy a Hóvirág u. sarkán egy jóképességű asszonyság a mikrobusszal teljesen beláthatatlanná teszi az Almási felé az utat is.
#11. dmonlájn: az meg a KRESZ-ben nevesített szabálysértés, ha van kijelölt kerékpárút és te az úton karikázol. Sajnos ezt teszik még a Szép utcán is sokan. Kriván Jani ilyenkor hol van?

Moderálásra küldöm 16. Egyolvasó 2012.09.12. 05:42

"csukott szem és padlógáz"

Gratulálok! Én inkább kinyitom a szemem és betartom a KRESZ szabályokat, másnak is ezt javaslom, mert a megszokásból való közlekedés, csak bajt szül, lásd az ipari parknál lévő útkereszteződést.

Moderálásra küldöm 15. atomboy 2012.09.11. 20:58

Na most tessek mondani, hogy a kerekparut biztonsagos...

Moderálásra küldöm 14. CsImre 2012.09.11. 19:19

Na nee, kérem, hát ezek a hiperbiztonságos bicikliutak, már hogyan lenne velük bármi probléma? Persze néhány aljas tuja, meg bokor menet közben biztos előugrott a földből, hogy eltakarja a kereszteződéseket... szánalmas ezzel takarózni, meg lett mondva előre, hogy a növényzet miatt a takarásba kényszerített biciklisek a bicikliutakon veszélyben lesznek, és most tessék. Pályázzanak az uniótól átlátszó sövényekre, vagy irtsák ki a maradék zöldet, amit korábban a biciklisgettók építése miatt még nem bántottak. (nem úgy, mint a virágágyakat, a virágzó szilvafákat, a platánsorokat...)


23 hozzászólás123 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...