Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Vetőgép gázolta halálra a 66 éves férfit

Makó - Tolató vetőgép gázolt halálra kedden egy 66 éves makói földtulajdonost Makó-Rákos határában. Az áldozat információnk szerint a városban legismertebb mezőgazdasági szövetkezet, a Kossuth egykori, köztiszteletben álló elnöke, Seres Gyula volt.

Tragédia történt egy Makó-Rákos határában lévő, Királyhegyeshez közeli szántóföldön kedden délelőtt 10 óra körül. A 66 éves földtulajdonost tolatás közben elütötte a területen dolgozó vetőgép. A baleset pontos körülményei egyelőre tisztázatlanok. Biztosan csak annyit lehet tudni, hogy a sofőr vetés közben a műszerfalon azt látta, hogy valami probléma van a munkagéppel, ezért annak hátsó, vető részét felemelte, majd a járművel hátramenetbe kapcsolt. Nem vette észre, hogy – eddig ismeretlen okból – a gép mögé került a későbbi áldozat.

A 66 éves makói férfi a vetőgép kerekeitől sérült meg olyan súlyosan, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét, a helyszínen meghalt. Úgy tudjuk, hogy a mentőket a munkagép vezetője hívta ki, aki még tudott beszélni az elütött férfival. Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta: szakértők bevonásával igyekeznek tisztázni, hibázott-e valaki. A szóvivő elmondta: közúti baleset gondatlan okozása miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen, a munkagép ugyanis az ominózus pillanatban nem dolgozott, ezért a KRESZ szabályai vonatkoztak rá.

Vetőgép gázolta halálra a 66 éves férfit. Fotó: DM/DV
Vetőgép gázolta halálra a 66 éves férfit.
Fotó: DM/DV

A helyszínen járva azt láttuk, hogy nagy méretű munkagépről van szó, amelynek bizonyára nem könnyű belátni a hátsó részét. A helyszíni szemle közben találkoztunk a munkagép vezetőjével és a baleset áldozatának egyik fiával is – mindketten azt mondták, nem kívánnak nyilatkozni az ügyben. Információnk szerint a szerencsétlenül járt férfi az egykor legnagyobb, máig működő mezőgazdasági szövetkezet, a Kossuth egykori elnöke, Seres Gyula volt.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. evi1979 2010. szeptember 13. 19:35
  „Én is azt mondom, itt nem lehet a KRESZ szabályait alkalmazni, mivel az a MK területén lévő közutakra, és a közforgalom elől el nem zárt magánutakra vonatkozik, nem pedig egy művelés alatt álló földre!
  Szerintem a traktorost nem lehet ezért felelősségre vonni, egyértelmű, hogy nem kellett volna a gép mögött tartózkodnia az áldozatnak!”
 • 24. correct 2010. szeptember 12. 07:52
  „Részvétem a családnak!
  Ibolya ! Neked nagyon sok erőt kívánok a történtek feldolgozásához.
  Egy volt munkatársad a RTG osztályról !”
 • 23. kismacko9 2010. szeptember 09. 14:36
  „Őszinte részvétem az egész családnak.”
 • 22. grossborn 2010. szeptember 09. 13:43
  „aki életében dolgozott szántóföldön traktorral vagy egyéb géppel az pontosan tudja hogy ostobaság amit a rendőrök mondanak, semmi de semmi köze a KRESZ-nek ehhez.
  a legfőbb szabály pláne ilyen nagy gépekkel kapcsolatban hogy ne menj közel!!! soha!!! semmilyen okból!!! mindig úgy állj, vagy csinálj valamit hogy a kezelő jól lásson!! és ezt az öreg is pontosan tudhatta, régóta dolgozott a mezőgazdaságban.
  mégis mit vártok a traktorostól, szálljon ki minden fordulónál megnézni van-e mögötte valaki??
  és nem tudom mit ír a Btk. vagy a Munkavédelmi törvény arról hogy valaki a figyelmeztető táblák és utasítások ellenére odamegy, odanyúl valamihez ami veszélyes, de biztos nem azt hogy büntessük meg a kezelőt aki nem is láthatta az eseményt....”
 • 21. 1makói 2010. szeptember 09. 07:17
  „Attila, fogadd részvétem!”
 • 20. gepárd 2010. szeptember 08. 23:11
  „Saz barátom. Részvétem a családnak.
  Nagyon sok erőt és kitartást!”
 • 19. marosparti 2010. szeptember 08. 21:04
  „Attila! Őszinte részvétemet kívánom neked, legyél erős, és vigyázz édesanyádra!”
 • 18. tekila007 2010. szeptember 08. 21:03
  „A "tudatlan rendőr" nem annyira tudatlan, mert a Btk. ezt írja: "A közúton elkövetett bűncselekményekre megállapított rendelkezéseket kell alkalmazni akkor is, ha a közúti járművezetésre vonatkozó szabályok megszegése nem közúton okoz sérülést vagy halált."”
 • 17. lajosbácsi 2010. szeptember 08. 19:23
  „Attila, veled érez minden egykori általános iskolai és középiskolai osztálytársad, barátod. Sok erőt kívánunk Neked, édesanyádnak és bátyádnak. Értelmetlen volt édesapád halála, mélyen megrázott a hír mindannyiunkat”
 • 16. makai2010 2010. szeptember 08. 18:04
  „Részvétem a Seres családnak!
  Sajnálom a mezg. munkagép vezetőjét is. Sok erőt kívánok az ügyben érintetteknek.
  (A helyszínlelő rendőr, pedig városszerte jól ismert - lehet, hogy azért sem takarták ki.)
  makai”
 • 15. Tony_Soprano 2010. szeptember 08. 17:19
  „Részvétem a családjának!
  Gyerekek itt annyi szakember van, az hogy mi történt csak az tudhatja aki ott volt, nyugodjon békében!
  Egyet viszont nem értek DM részéről. Újságban montírozva vannak a rendőrök, itt meg felismerem mind, hogy van ez?!”
 • 14. Dinoso 2010. szeptember 08. 16:17
  „Ha nem a KRESZ szabályok vonatkoznak rá, akkor meg foglalkozás körébe elkövetett veszélyeztetés a vizsgálat tárgya, mint bármilyen munkahelyi baleset esetén, úgyhogy ezen kár morfondírozni, gyakorlatilag ugyanazok a büntetési tételek. Amúgy bármivel tolat valaki, bárhol, körbe kellene nézni, biztos nem úgy kúszott oda a gép mögé az áldozat.”
 • 13. hajosinas 2010. szeptember 08. 15:49
  „Együttérzek a hozzátartozókkal.Távol áll tőlem,hogy az igazságot kutassam, de az a képről is látható,hogy a vezetőfülkéből ember nem láthat a vetőgép mögötti területre.Hát, a mezőgazdasági területen bármilyen manőverezést végző munkagépre a KRESZ szabályait vonatkoztatni, viszont erősen megkérdőjelezem.Ezen az erőgépen, nem azért lehet a rászerelt munkaeszközt hidraulika berendezéssel mozgatni,mert az a módi. Hanem pontosan azért többek között,hogy a forgón könnyen újra sorra tudjon állni.Nos ezt a műveletet, nem munkavégzésnek minősíteni és a Kresz szabályokat idekeverni,hát elégé megkérdőjelezendő dolog.De hát én, csak egy laikus magnvéleményt fejtettem itt ki.”
 • 12. Ungarn 2010. szeptember 08. 08:40
  „A címben szereplő gázolás azért erős ám!A szántóföldön ezek a gépek nem száguldoznak.”
 • 11. Ungarn 2010. szeptember 07. 21:41
  „Persze hogy a gépkezelő se ezt érdemelte.Szó sincs róla.”
 • 10. jozko 2010. szeptember 07. 21:27
  „Az elhunyt utolsó szavai pedig ezek voltak: kelő Nappal én is kelek!

  Egy traktorvontatású vagy önjáró gép mögött semmi keresnivalója egy embernek!
  A lóvontatásúak nem tolattak....és az áldozat még olyanok mellett nőhetet fel
  Részvétem a családjának!”
 • 9. vip007 2010. szeptember 07. 21:04
  „Megrázó, hihetetlen, részvétem a családnak.”
 • 8. nagygépes 2010. szeptember 07. 19:23
  „Hát biztos nem ezt érdemelte.De hidd el hogy a kolléga se ezt érdemelte, nagyon régen ismerik egymást és sokat dolgozott neki.”
 • 7. nagygépes 2010. szeptember 07. 19:10
  „Igazad van,grossborn,ennek a rendőrnek a szövege engem is felháborított.Mikor felveszem a munkagépet a föld végén ,és fordulok a következő menetre akkor pedig a" kanyarodás szabályait alkalmazzam? Ez nem semmi.”
 • 6. Ungarn 2010. szeptember 07. 18:56
  „Szegény Gyula bá nem ezt érdemelte.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nevet kaphat a Maros-híd

Makó - Ismét előkerült az a lapunkban tavaly decemberben felvetett ötlet, hogy legyen neve a mai… Tovább olvasom