Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Vezetőket menesztettek Makón

Három önkormányzati cégvezetőt és egy intézményvezetőt menesztett pénteki rendkívüli ülésén a makói képviselő-testület.
– Az új városvezetés új szervezeti struktúrában, új vezetőkkel fogja irányítani Makót – ezzel vezette fel a városi cégek, illetve egy intézmény élén tervezett személycserékről szóló előterjesztéseket Farkas Éva polgármester (Fidesz). Ennek jegyében közös megegyezéssel visszahívták a városgazdálkodási és a városfejlesztő nkft. igazgatói posztjából Mucsi Attilát, a városi tévé éléről Rácz Csabát, illetve a kulturális és közművelődési nkft. vezetői tisztségéből Bálint Mártát.

Mint elhangzott, a végleges struktúrával november 26-án állnak elő és akkor nevezik meg az új vezetőket is. Addig, átmenetileg Nagy Nándorra bízták valamennyi önkormányzati cég vezetését, aki a kommunális nkft. irányításáért havi bruttó 350 ezret kap, a többi céget viszont erre az időre díjazás nélkül igazgatja. Nagy Nándor a kommunális nkft-t egyszer, tavaly tavaszig már vezette, öt éven át. Ugyancsak közös megegyezéssel vonták vissza az Egyesített Népjóléti Intézmény vezetőjének, Szűcs Antalnénak a megbízatását, aki ugyanakkor közalkalmazott marad. Posztjára pályázatot írnak ki, helyettesítéséről addig az intézmény helyettesítési rendjének megfelelően gondoskodnak.

A vezetők menesztését a polgármesteri többség megszavazta, a civil-baloldali ellenzék három tagja tartózkodott – a tévét vezető Rácz Csaba esetében a jobbikos Zeitler Ádám is. Ez utóbbi volt az a napirendi pont, ahol hozzászólások is tarkították az ülést. Zeitler Ádám helyeselte, hogy az önkormányzati cégeknél, intézményeknél átvilágítás is lesz és utalt korábbi feljelentésükre, amit pártjuk a kommunális nkft. ellen tett. Jelezte ugyanakkor, hogy megítélése szerint a városi tévé ezidáig pártatlan volt, és óvta a városvezetést attól, hogy a jövőben propagandacélokra használja.

A civil-baloldali Marosvári Attila azt mondta, reméli, az új vezetők, akiknek 5 év múlva esetleg hasonló sors jut, mint a mostaniaknak, hozzáértők lesznek, egyúttal hiányolta, hogy a polgármester nem köszönte meg a távozók munkáját (Farkas Éva ezt a vonatkozó napirendi pontok megtárgyalása után megtette). Toldi János (Fidesz) viszont azt mondta, az igazi köszönettel érdemes megvárni a vizsgálatok lezárultát, Sánta Sándor (Fidesz) pedig hogy az átvilágítás most, amikor az országra a korrupció vádja vetül, különösen fontos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összespórolták az új tető árát

Saját pénzből, apránként újíttatja fel tetejét a makói Galamb József szakképző iskola. Tovább olvasom