Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Vidám műsorral búcsúztak a sulitól a makói diákok

Makó - A saját maguk által készített videofilmet vetítették le a tornateremben, majd minden osztály műsort adott – így búcsúztatták a 2008/2009-es tanévet a makói Bartók-iskola diákjai. A végzősök örülnek a vakációnak, de elmondásuk szerint nagyon fog hiányozni nekik a megszokott közösség.
Matekpéldával csak a tornateremben vetített filmen találkoztak tegnap délelőtt a Makói Általános Iskola Bartók Béla Tagintézményének diákjai. Ugyanis a nyári szünet előtti utolsó tanítási napon már nem kellett tanulniuk, hanem vidám műsorokkal, programokkal zárták a tanévet.
Először a 206 diák és a nevelőtestület megnézte azt a kisfilmet, amelyet maguk készítettek magukról. Ezen korábbi tanórák, kirándulások, közös táncok elevenedtek fel: a gyerekek hangos tapssal, nevetéssel jelezték, ha felismerték magukat a vásznon.

A legkisebbek az iskolaudvaron esernyőtánccal zárták a tanévet. A legidősebbek, vagyis a nyolcadikosok jelmezekbe bújva szórakoztatták egymást és a többi diákot. A búcsúzók aláírták egymás pólóját, karját, s ezt tették tanáraik is. Így a nap végére néhány gyermek már ki se látszott a szignók alól.

A negyedikesek (balról jobbra), Bürgés Miklós, Eiler Máté és Borók Veronika az utolsó simításokat végzi a várva várt feliraton. A szerző felvétele

A negyedikesek (balról jobbra), Bürgés Miklós, Eiler Máté és Borók Veronika
az utolsó simításokat végzi a várva várt feliraton. A szerző felvétele


A Bartóktól 25 nyolcadikos köszönt el. A huszonhárom makóiból, egy kövegyiből és egy szegediből álló kis közösséget fájó szívvel hagyják ott, mert elmondásuk szerint igazi családdá váltak a nyolc esztendő alatt. A megkérdezett három diák: Dóczi Anna, Szalai Odett és Sebesi István a legszívesebben az osztálykirándulásokra emlékszik. Bejárták a fél országot, voltak a fővárosban, Magyarhertelenden, Csillebércen, Bogácson és a Mátrában is.

– A matekot szerettem a legkevésbé, a rajz viszont a kedvencem, így szeptembertől a szegedi Tömörkényben ezen a szakon tanulok tovább – árulta el Sebesi István.

A két lány marad a Maros-parti városban, mindketten a József Attila Gimnáziumba jelentkeztek, Odett humán, Anna pedig angol szakra. A nyáron egyikük se szeretne a tanulással foglalkozni, de nem is kell, mert mindhárman kitűnő bizonyítványt visznek haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűz a nagylaki határátkelőn - kiégett egy kamion

Nagylak - Egy bolgár kamion kapott lángra fél hat körül, a tűz pedig hamar átterjedt egy másik… Tovább olvasom