Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Vig Éva nem kéri a távfűtést

Leválasztatja lakását a távfűtési rendszerről a makói, buszvezetőként dolgozó Vig Éva. Az érdekes döntés előtt érdeklődött a helyi távhőszolgáltatónál, és kiderült, ennek a lépésnek elvben nincs akadálya.
Leválasztatja lakását a távfűtési rendszerről a makói, buszvezetőként dolgozó Vig Éva. Az érdekes döntés előtt érdeklődött a helyi távhőszolgáltatónál, és kiderült, ennek a lépésnek elvben nincs akadálya. Hamarosan a távfűtő cég is megkapja a hivatalos levelét. Vig Éva példáját egyelőre senki sem követi a városban. Az asszony vitatja, hogy olyan drága lenne a leválás, mint ahogyan azt a cégnél mondják.

Egyelőre nem jutott álmához közelebb, de a döntést már meghozta a makói Vig Éva: leválik a városban hétszázhetvenkét lakást meleg vízzel és fűtéssel ellátó távfűtőrendszerről. Mint megírtuk, márciusban kérdezte meg a társaságot arról, elvben van-e lehetősége erre. Ezen azért gondolkozott el, mert véleménye szerint a távfűtés nagyon drága Makón.

Kérdésére levélben azt a választ kapta: elvben megoldható a dolog – ám mint utánajártunk, a kivitelezés bonyolult és költséges. Nemcsak különböző szakhatósági engedélyeket kell beszereznie annak, aki erre a lépésre készül, de állnia kell a leválás terveztetésének és megvalósításának költségeit, no meg természetesen gondoskodnia kell új, megfelelő fűtési módról is. Ez utóbbi – mivel elektromos fűtésben gondolkodott – közel ötszázezres beruházás volna, ugyanakkor a Makó-Therm Kft.-nél is úgy nyilatkoztak lapunknak: bár a pontos költségeket csak felmérés alapján tudnák megbecsülni, feltehetőleg ez sem lesz lényegesen olcsóbb.

Vig Éva az elmúlt fél évben – személyes, anyagi okokból – nem jutott közelebb az álmához, ám eltökélt szándéka, hogy véghezviszi elképzelését. Mint lapunknak elmondta, kétli, hogy a leválás olyan költséges lenne, mint amit a távhőszolgáltató annak idején nyilatkozott. Ha esetleg az idei szezon előtt nem is, a következőben minden bizonnyal függetleníti legfelső emeleti, kétszobás panellakását a drága hálózattól.

Döntéséről a napokban levélben tájékoztatja a társaságot, felhíva egyúttal a figyelmüket mindarra, ami a kilépésül szabott feltételek közül szerinte aggályos. A márciusban megjelent cikk óta egyébként még nem kereste meg azzal senki, hogy az övéhez hasonló döntést hozott volna, és esetleg segítséget kért volna tőle. Ez nem zavarja – mint fogalmazott, ez a saját ügye, akár lesz, aki követi, akár nem, megcsinálja.

A Makó-Therm Kft.-nél megtudtuk: náluk sem jelentkezett új, kiválni szándékozó lakó, Vig Éva levelét pedig várják, és annak rendje szerint válaszolnak majd rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói Maros-part: ideális piknikhely

Makó - A hatvanas éveket idéző küllemével is hangulatos pihenőhely a makói Maros-part, amelyet… Tovább olvasom