Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Világbajnoki bronzot horgászott ki Diána

Kiszombor - Bronzérmes lett a magyar válogatott a női horgászcsapatok világbajnokságán. A csapat tagja a 21 éves kiszombori Barna Diána is, aki 9 éves kora óta horgászik. A válogatott szövetségi kapitánya, Ambrus Tibor is kiszombori.
A kiszombori Vályogos-tó igazi horgászparadicsom. Nem csupán azért, mert a helyi egyesület tagjai saját pénzből gyönyörűen rendbe rakták, halakat telepítettek bele, hanem kiváló horgászokat is ad. A magyar női horgászválogatott tagja a 21 éves Barna Diána, és szövetségi kapitánya, Ambrus Tibor is Kiszomborról származik.

A 6 fős magyar válogatott nemrégiben a 16 induló ország közül a harmadik helyet szerezte meg az olaszországi Borettóban rendezett világbajnokságon.

– Szüleim is nagy horgászok, családi vállalkozásként horgászboltunk van Makón. Én először 9 évesen fogtam botot a kezembe, s egy évvel később már világbajnokságon is indultam, ahonnan ezüstéremmel jöttem haza – mondja Diána.

Tizenöt éves koráig minden vébén részt vett, aztán egy kis időre abbahagyta a versenyzést. Az idén tért vissza a válogatottba, s mindjárt bronzérmet szerzett. De volt már fényesebb érme is: 2001-ben a csapat első lett a világbajnokságon.

Diána testvére, a 26 éves Barna Szilárd szintén kitűnő horgász: 1997-ben csapatban világbajnok lett.

– A nők között a németek, a franciák és az olaszok számítanak az elitnek, ezért is külön öröm, hogy hazájukban le tudtuk győzni a taljánokat – folytatta Diána, aki az SZTE Gazdaságtudományi Karának utolsó éves hallgatója, decemberben államvizsgázik.

A versenyen 3 óra állt rendelkezésükre a halfogásra. A zsákmány súlya és nem a mennyisége számított. Szigorú szabályok voltak, még azt is előírták, hogy az etetőanyagnak szánt gombócot csak egy kézzel szabad meggyúrni. Diána a csapateredményhez 3,5 kiló hallal járult hozzá.

Munka, hobbi, életforma

A szövetségi kapitánynak, Ambrus Tibornak a horgászat munka, hobbi és életforma is egyben. Versenyszerűen 1986-tól horgászik, a válogatottal nyert már Eb-t is. Két éve vállalta el a nők irányítását. A versenyzést sem hagyta abba: még ebben a hónapban részt vesz klubcsapatával, a Makó és Kistérsége Versenyhorgász Sportegyesülettel a brandenburgi klubcsapatok tornáján.

Olvasóink írták

 • 4. hajosinas 2009. október 13. 06:51
  „Egy fotót, talán mégiscsak megért volna az esemény az érintettekről !”
 • 3. Hmmm... 2009. október 11. 15:06
  „En is csak gratulalni tudok a szep eredmenyhez es sok sikert kivanni a jovoben.”
 • 2. Rappen 2009. október 11. 12:27
  „Csatlakozom az előttem szólóhoz.”
 • 1. SzentGellért 2009. október 10. 19:58
  „Gratulálok, további sok sikert, csak így tovább.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bukás a makói óriás gázmezőnél

Eredménytelenek a tesztfúrások, a kinyert gázhoz képest túl sok víz kerül a felszínre. Tovább olvasom