Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Világhálón a makói kistérség

Makó - A makói térség legtöbb falujának van saját honlapja, de vannak olyan önkormányzatok is, amelyek most készítik. A világhálós jelenlét haszna többek között az, hogy könnyebben rábukkannak a településre a turisták, a közérdekű adatokat pedig így a legegyszerűbb nyilvánosságra hozni.
A falu elérhetősége, a község történetét dióhéjban elmesélő ismertető, közérdekű címek, telefonszámok, esetleg a település nevezetességeit és a jelesebb eseményeket bemutató képgaléria – világhálós böngészésünk tanúsága szerint lényegében ez található a legtöbb Makó környéki önkormányzat hivatalos honlapján. A legtöbb településnek van önálló weboldala. Kiszombornak például már négy éve; előtte civilek működtették, most a községháza. A polgármester, Szegvári Ernőné úgy fogalmazott: biztos volna mit javítani, csinosítani az oldalon, de dolgoznak is ezen folyamatosan.

A világhálón hat Makó térségi községnek nem találtuk önálló honlapját: Ambrózfalva, Apátfalva, Csanádalberti, Ferencszállás, Klárafalva és Nagyér nincs még jelen ily módon a virtuális világban – igaz, például turisztikai vagy önkormányzati lapok aloldalaként, vagy a makói honlapon ezekről a falvakról is sok információt lehet megtudni. Ezek közül Nagyér jegyzőjét, Bernula Zsuzsannát értük el, aki elmondta: még tényleg nincs weboldaluk, de már készül, s a jövő héten elérhető lesz. Egy ezzel foglalkozó cég készíti nettó 120 ezer forintért, frissíteni viszont már a hivatal dolgozói fogják. A nagyériek elsősorban azért vállalkoztak arra, hogy az internet nyilvánossága elé lépjenek, mert így is szeretnék népszerűsíteni nemrég megnyílt ifjúsági szállásukat, emellett a közérdekű adatok kötelező közzétételére is alkalmas lesz ez a hely.

Óföldeák profitál

Az óföldeáki önkormányzat internetszolgáltatója ingyen biztosít a honlaphoz tárhelyet, elkészítője egy hivatali dolgozó, Schultheisz Lajos volt. Hajnal Gábor polgármestertől megtudtuk: már konkrét hasznát is látták annak, hogy jelen vannak a világhálón, egy buszos dél-alföldi kirándulókörutat szervező gyulai diákcsoport például így talált rájuk, és lett kíváncsi nevezetes erődtemplomukra.

Olvasóink írták

  • 1. andreass 2008. október 19. 23:37
    „Apátfalva községnek készül a honlapja. Addig is linkgyűjtemény ad segítséget a falu iránt érdeklődőknek :
    www.apatfalva.lap.hu
    ill. beszélgetések a község életéről - riportok apátfalviakkal:
    www.patfalvaikorrajz.blog.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makovecz tervei alapján új buszpályaudvar épül Makón

Makó - Több mint 300 millió forintból új buszpályaudvar épül hamarosan Makón. A beruházás jövő… Tovább olvasom