Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Virág és puszi a győztesnek Makón

Makó - A kertes házaknál 11, a város egészét tekintve átlagosan 20 százalékkal kerül kevesebbe júliustól a szemétszállítás Makón. A választások óta a szerdai testületi ülésen találkozott először a nyilvánosság előtt Mágori Józsefné és Buzás Péter.
Elfogadta a július elsejétől érvényes, szemétdíjakkal kapcsolatos rendeletét a makói képviselő-testület. Az előterjesztést menet közben javítani kellett, végül egyértelművé vált, hogy a 110 literes kukák esetében 11, a 120 és a 240 literes edények esetében 7 százalékkal kerül kevesebbe a szemétszállítás, a kedvezmény űrtartalomtól függően változik. Az még mindig nem derült ki, hány makói munkavállalóval számol az új szolgáltató, az A.S.A. Kft., de az biztos, hogy a Széchenyi tér 7. alatt ügyfélszolgálati irodát nyit.

A testületi ülés menetét meghatározta, hogy a fideszes önkormányzati képviselőt, Mágori Józsefnét országgyűlési képviselővé is megválasztották. A legyőzött ellenfél, Buzás Péter polgármester az ülés kezdetén gratulált neki, azt kívánva, sikerüljön megfelelni a választók elvárásainak. Mágoriné ezt megköszönte, de bejelentette, hogy az eddigieknél jóval több információra lesz szüksége munkájához. A polgármester ígérte, kérésre egy napon belül vagy ő, vagy a jegyző minden kért információt megoszt az új képviselővel, a nem nyilvánosakat is, csak azt kéri, hogy mindig hozzá vagy a jegyzőhöz forduljon a képviselő asszony. Később a kampány is szóba került: hogy kinek mi esett nagyon rosszul.

Mágorinét névnapja alkalmából köszöntötte Buzás. Fotó: Makói Városi Televízió
Mágorinét névnapja alkalmából köszöntötte Buzás.
Fotó: Makói Városi Televízió

Az ülésen Márton Imre kérdezte, mi lesz az M43-as építésével annak fényében, hogy szerdai lapunk a csődvédelmet kérő Szeviépről írt. Buzás legutolsó információja arról szólt, hogy szeptember harmadik hetében avatják az utat. Mágoriné telefonon érdeklődött, és arról számolt be az ülésen, hogy a NIF Zrt. november 30-ára módosította az átadás határidejét. Ami pedig az útépítő vállalatokat illeti, a másik két cég sem áll jobban: az egyiknek a 4-es metró építésénél ragadt benn komoly pénze, a másiknak Sávolyon, így előfordulhat, hogy egyszerre dőlnek be. Az ülés végén – a szokásokhoz híven – a polgármester virággal köszöntötte a névnapját ünneplő képviselőt: Mágori Józsefné Andreát. Előbb kezet fogtak, aztán puszit is adtak egymásnak.

Olvasóink írták

170 hozzászólás
 • 170. FINESZ-es 2010. május 11. 23:31
  „Mit kell háborogni, hisz nem bicsakot kapott ajándékba!?”
 • 169. Vontrapp 2010. május 09. 19:49
  „Balhé lett az ölelésből!
  http://videa.hu/videok/sport/oriasi-balhe-a-focimeccsen-foci-kiallitas-piros-lap-ZFYeWYDsNW7KfbIe”
 • 168. 3évesférfi 2010. május 07. 00:12
  „157. sunyifigyelő: Mi van?”
 • 167. Vontrapp 2010. május 06. 17:40
  „Én láttam élőben a saját szememmel, hallottam a saját fülemmel. Buzás csak virágot adott volna és kezet ráz. Mágoriné kezet rázott és kiprovokálta (értsd: kérte) a puszit, amit aztán nem mer vállalni a választói előtt. Vádolja itt Buzást, Bakost. Gerinctelenség. Sok mindent le fog tagadni, amit Buzással együtt tett? Civilként mondom: IGEN! Fürdő, kötvény, stb.”
 • 166. bakosandras 2010. május 06. 16:09
  „Én játszom az értetlent?
  Mi a manipulatív ebben a szövegben?
  Mondd meg, melyik az a mondat, amelyik nem a valóságot adja vissza!”
 • 165. demios 2010. május 06. 15:39
  „bakosandris: Lehet itt magyarázni a bizonyítványt,meg játszani az értetlent, de ügyes és manipulatív kis cikkecske lett ez :) (hogy értsd: cím, lead, kép)

  mj52: tudod mi a ciki? Akár egy mondatban is szerepelni bármelyik szocival. Búzás inkább már ne tegyen semmit, készüljön inkább a tevékeny nyugdíjas éveire xD”
 • 164. mj52, 2010. május 06. 15:01
  „Vissza a tárgyhoz, -felköszöntötték- elfogdta , emberi gesztus mindkét oldalról , csak a még mindég a győzelmi mámorba lévők gondolják hogy ez ciki, inkább együtt kellene tenni Makó jövőjéért.”
 • 163. r 2010. május 06. 13:50
  „Természetesen ma már nem jelent semmit de a múltba ezek az emberek előnyt kovácsoltak a KISZ titkárságuk és párttagságukból sőt ezekből a férgekből kerültek ki a 3/3 meg a többi egysejtű, kaméleonok ezek mind sőt politikai prostik egytől egyig csak a színük változik!”
 • 162. bakosandras 2010. május 06. 13:34
  „És természetesen a puszis képet nem a "címlapon", hanem a 4. oldalon közöltük.”
 • 161. bakosandras 2010. május 06. 13:28
  „demios: "Körülbelül ugyanaz a helyzet, mint amikor az első forduló után Búzással készített interjú volt olvasható az első oldalon."

  Az első forduló után nem volt "interjú" az első oldalon senkivel. Két fotót, azaz képet közöltünk a tudósításhoz, az egyiken Lázár János (Fidesz) szavazott, a másikon Buzás Péter.

  A kép/fotó az nem interjú.

  A kép akkor "csúsztat", ha montázs, azaz nem a valóságot ábrázolja. Ez a valóságról készült, és a képaláírás is pontos.

  Te csúsztatsz, (ha már így összetegeződtünk).”
 • 160. Mc_Mi 2010. május 06. 13:15
  „Zoltán! 153
  " A fiatalon visszahúzódó emberekből is ugyanakkora eséllyel lesz vezető, mint az aktív sürgő forgó emberpalántákból, csak más típusú, de semmiképpen nem rosszabb."
  "Az aktív gyerekekből is ugyanakkora eséllyel lesz rossz vezető, mert törtetésük és mindentudásuk ugyanannyiszor sodorja bajba őket, mint a visszahúzódó embert teszetoszasága."

  Az eszmefuttatásom abból indult, hogy "r" a KISZ titkárságot, mintegy kompromittáló tényt hozta fel. Továbbra is ragszkodom ahhoz, hogy vezető országos politikus visszahúzódó gyerekből nem lesz. Vezető, mondjuk cégvezető attól lehet, sőt azzal is egyetértek, hogy a közösség érzékeny gyerek lehet rossz vezető.”
 • 159. demios 2010. május 06. 12:58
  „Ügyes, kedves Bakos Andris, de eme magyarázkodásod sem tudja semmissé tenni azt a felháborodást, amit a (szokásos) csúsztatós puszis képed okozott a makói választók körében. A választások után, címlapra kitenni ilyen, félreértésekre okot adó képet egyenlő a pofátlansággal. Körülbelül ugyanaz a helyzet, mint amikor az első forduló után Búzással készített interjú volt olvasható az első oldalon. Köszönjük délvilág, délmagyarország szerkesztői, újságírói, pártatlan, kiegyensúlyozott tájékoztatásból ismét elégtelen, leülhet(nek).”
 • 158. Vontrapp 2010. május 06. 12:41
  „Én levettem a falról Klimt Csókját és bekeretezve kiraktam ezt a csodálatos piktúrát! Gratulálok Bakos Andris!”
 • 157. sunyifigyelő 2010. május 06. 12:35
  „T:3évesférfi
  Az, hogy téged csak az Mszp- vel folytatott <moderálva...> kapcsolatod foglalkoztat.....”
 • 156. bakosandras 2010. május 06. 11:48
  „Ami az írásomat érintő minősítéseket illeti, ez jár nekem, már hozzászoktam.
  Néhány tényt mégis érdemes ideírni. A képviselő-testület üléséről tudósítottam - a bulvárlapok nem szoktak ilyet csinálni, de a megyei napilapok még igen - ahol többek között ezek a dolgok történtek. Ha egy országgyűlési választás két indulója nyilvánosság előtt találkozik, és úgy hozza az élet, hogy a vesztes virággal köszönti a győztest - mindegy, milyen alkalomból-, az az én szakmám szabályai szerint hír. A kép a valóságot ábrázolja. Tényleg gyönge minőségű, ez igaz, de táváfelvételből kockázták ki.
  A Délvilág és a Délmagyarország nem kap "támogatást", mindkét újság a Daily Mail napilapot is kiadó angol Rothermere család tulajdonában áll, hirdetési bevételekből és előfizetői díjakból tartja el magát. Épp a makói önkormányzat az, amelyik nem szokott hirdetni nálunk, amit muszáj közzé tennie, azt a "ződ újságban" közli, épp ezért hozták létre azt az újságot.
  Annyit még, hogy 1990-ben voltam 18 éves, nem voltam KISZ-tag, horgászegyesületen kívül más egyesületben nincs tagságom, tizenhét éve írok újságot, tizenöt éve ennél a lapnál, főállásban, alkalmazottként. 1995-ben döntött úgy az akkori főszerkesztőm, hogy Makón fogok dolgozni, ideiglenes jelleggel. Ebből hat év lett. A következő főszerkesztő hívott be Szegedre, azóta tudósítom a megyei közgyűlést, és járok Csongrádra, de még Makóra is. Néhány évig én voltam a Délvilág egyik szerkesztőség-vezetője, aztán először eddigi pályámon eldönthettem, mit szeretnék csinálni: szerkeszteni, vagy írni. Az írást választottam, most főmunkatárs vagyok. Akinek bármilyen megjegyzése, véleménye van az írásaimmal kapcsolatban, nyugodtan írhat még a bakos.andras@delmagyar.hu-ra, elolvasom, és válaszolok is.
  B. A.”
 • 155. 3évesférfi 2010. május 06. 07:41
  „xxx666: Bizáonyára igazad van, Zsebsátán.”
 • 154. demios 2010. május 05. 23:54
  „Kikerült a netre egy dokumentum, ahol sorba vannak szedve az MTV szerkesztőinek, műsorigazgatóinak, főszerkesztőinek a fizetései: átlagban1.5-2 millió forintot keresnek, megspékelve 100-150ezer ft gépkocsihasználattal és telefonköltséggel. Kíváncsi vagyok, vajon Makón mennyit kaphatnak a Búzás-féle lakájmédia vezetői, szerkesztői ezért az elfogult tájékoztatásért, a folyamatos Búzás magasztalásért?”
 • 153. zoltan1 2010. május 05. 21:50
  „Kedves Mc_Mi!
  Az utolsó mondatoddal vitatkoznék. A fiatalon visszahúzódó emberekből is ugyanakkora eséllyel lesz vezető, mint az aktív sürgő forgó emberpalántákból, csak más típusú, de semmiképpen nem rosszabb. Az általam említett vezető alázatos, de stabil világképe átsegíti a nehézségeken. Ez a stabil kép a fiatalkori szemlélődésből alakult ki. Továbbmegyek: a két vezető típus kiegészíti egymást, párosításuk kiváló munkavégzéshez és sikerekhez vezethet.
  Az aktív gyerekekből is ugyanakkora eséllyel lesz rossz vezető, mert törtetésük és mindentudásuk ugyanannyiszor sodorja bajba őket, mint a visszahúzódó embert teszetoszasága.”
 • 152. sunyifigyelő 2010. május 05. 18:52
  „Új Mszp - logó!:):):):) https://mail.google.com/a/mailbox.hu/?ui=2&ik=5d3bbb2815&view=att&th=12866b257f730190&attid=0.0.0.1&disp=inline&zw”
 • 151. sunyifigyelő 2010. május 05. 18:28
  „Az ismertséghez média kell.
  A média csak és kizárólag azt futtatja, aki lojális hozzá. A hűséget szerződéssel garantálja, és pénzzel jutalmazza. Magyarán a média nem más, mint egy strici, és az általa futtatott kurvák pedig az ,,ismertek", celebek. Kurva nem lehet hiteles, hiszen valakinek a tulajdona, nyíltan más érdekeit képviseli.

  Az ismertség tehát kizárja a hitelességet, és hiteles ember pedig a büdös életben nem lesz ismert. Kapufa. Egyetemes, hiteles véleményformálók itt, ilyen körülmények között nem teremhetnek. Kedvenc tévédben ilyen ember felbukkanását várni merő naivitás.


  Fentiek egyébként igazak politikai vonatkozásában is, hiszen párt csak lojális embert népszerűsít, aki pedig lojális az nem független, így hiteles sem lehet.”
170 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott kocsival bukott meg egy szír Kiszombornál

Lopott autóval bukott meg egy szír állampolgár Kiszombornál. Tovább olvasom