Délmagyar logó

2015. 10. 04. vasárnap - Ferenc 11°C | 24°C

Visszabontották a makói fürdő leégett kupoláját

Makó - Lebontották a makói fürdő leégett kupolájának azt a részét, ami biztosan menthetetlen – hamarosan kezdődhet az újjáépítés. A tűz okát és a kár pontos mértékét tisztázó vizsgálat még tart.
Lyukas az épülőben lévő makói fürdő kupolája: lebontották belőle azt, ami biztosan menthetetlen, és újra kell építeni. Mint megírtuk, a Makovecz Imre által tervezett új épületegyüttes nagy kupolája éppen egy hete kapott lángra. A kupola felett előbb füstoszlop jelent meg, később több méteres lánggal égett a külső szigetelés. A szegedi és a makói tűzoltóknak egyórai munkájukba telt, amíg a környéken összesereglett több száz ember szeme láttára megfékezték a lángokat.

A tűzesetre most már a kupola lebontott része emlékeztet. A szerző felvétele
A tűzesetre most már a kupola lebontott része emlékeztet.
A szerző felvétele

A tűzben az 1500 négyzetméteres kupola harmada rongálódott meg kisebb-nagyobb mértékben, de a kivitelező Keviép Zrt. termelési igazgatóhelyettese, Sztermen Péter már másnap azt mondta lapunknak: bízik abban, hogy komoly szerkezeti bontásra nem lesz szükség, és a lemaradást egy-két hét alatt behozzák. Sztermen Péter most úgy nyilatkozott, a szakértői szemle még tart – várhatóan ma zárul, a végleges jelentés pedig néhány nap múlva várható –, de reményeik szerint további bontásra már nem lesz szükség, és hamarosan megkezdődhet az újjáépítés is.

Azt viszont továbbra sem lehet tudni, mi okozta a tüzet és mekkora a kár. Balázs Gábor, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes vezetője lapunknak azt mondta: mivel az előzetes engedélyeztetési eljárásban a makói tűzoltóság részt vett, a szegedit kérték fel a vizsgálat lefolytatására. Ez elvben 30 napig is eltarthat, várható azonban, hogy ennél hamarabb zárul le, eredményét pedig nyilvánosságra hozzák.
123 következő >> végére >>> 24 hozzászólás
Moderálásra küldöm 24. makovaros 2011.09.01. 12:24

23. Közvilágítási hibát itt lehet:- én az elsőre szoktam az ilyet írni, de szerintem küld el mindkettőre.
ugyfelszolgalat@edf.hu
elosztoi.kapcsolatok@edf.hu

Moderálásra küldöm 23. lajosbácsi 2011.08.31. 22:42

BÁRKI FELEMELNÉ A SZAVÁT???

A Marczibányi téren NINCS közvilágítás!!!! ellenben fel van dúrva az aszfalt, méteres árkok húzódnak kordon, figyelmeztető tábla, vagy akár egy terelő-szalag nélkül!

EZ ÉLETVESZÉLYES!!!!!!!!

Hol lehet ezzel kapcsolatban reklamálni? kérem valaki írja meg!

Moderálásra küldöm 22. SzaboImkác 2011.08.31. 06:43

Érdekes és elgondolkodtató Francois feltevése, majd kiderül az évek múlásával! Az viszont biztos hogy makó 90% nem repdes a fürdő építése végett.
T:19. kgb696 volt már egy pár per a Délmagyar történetében! Móra Ferenc azt is megírta, hogy boldogok a lelki szegények.Én nem a sajtós Szabó vagyok, csak névrokon.

Moderálásra küldöm 21. dédi8 2011.08.30. 21:25

Ebben teljesen igazad van!
Azt a gy betűt tökéletesen ki tudják ejteni a külföldiek.
De, ha már itt vagyunk legyen benne:
- Fuzárium Fodrászat
- Bördő Bár
- Dikkölő Úszógumi Kölcsönző
- Gerezd Fogyiklub
stb.

Moderálásra küldöm 20. dublin 2011.08.30. 20:41

nincs semmi bajom ezzel a fürdővel ... nem vagyok építész, de a faszerkezet és a non-stop pára valahogy nekem egy kicsit baljóslatú páros ... ld. Szegedi fürdő kupolás verziója, ahogy azt már olvastam lentebb ... de jó, legyen ... viszont hogy lehetett ilyen nevet kitalálni egy fürdőre? a kupolái miatt? a lehető legeladhatatlanabb név az idegenforgalomban .. miért kell még ezt is ahhoz a nyomorult hagymához kapcsolni?

Moderálásra küldöm 19. kgb696 2011.08.30. 20:39

Mora Ferenc is megírta anno, jó kész vagy fiam! :D Kis lázas beteg. Feljelenteni magyar átok, beteges gondolkodás...Förtelem!

Moderálásra küldöm 18. booo 2011.08.30. 18:19

Szépen fejlődik Makó!
Gratula az ott élő embereknek!

Moderálásra küldöm 17. Francois 2011.08.30. 18:13

T:16. Palacsinta
Direkt"komplexusok" és nem komplexumok:D Mellesleg nem kell ehhez diploma hogy mindenki tudja ezek a fürdők pár éven belül tényleg " befürödnek és mennek a levesbe" már csak az a kérdés hogy ez szervezett vagy spontán dolog! :D Mert ugye csúnya dolog de pénzből él az ember:D

Moderálásra küldöm 16. Palacsinta 2011.08.30. 18:04

Komplexusok... :) Na ,azok vannak bőven!

Moderálásra küldöm 15. Francois 2011.08.30. 16:52

Azért olvasom itt évek óta a fórumozókat?! Lenne egy kérdésem felétek, mi van akkor ha azért építik mert bő 10-15 éven belül egy bizonyos ország állampolgárai ellepik keleteurópát, tehát mi itt rabszolgák leszünk bár munkahely tuti lesz:D Lehet nem is Buzás a hibás fentről kiadták fürdő , járda kell, románoknál szintén, mellé ott még ott az érintetlen tengerpart is........ részletezni akartam de szerintem a moderátor nem engedte..... azért az tuti hogy nem nekem, meg nem negtek , meg nem a románoknak épülnek ezek az ultramodern komplexusok.......


24 hozzászólás123 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Új bérlő a makói futballpályán

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!