Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Visszaemlékezéseket gyűjtenek a makói diákok

Makó - 50 visszaemlékezést rögzített a makói Szent István Egyházi Iskola és Gimnázium 16 fős diákcsapata olyan idősekkel, akik készek voltak múltbéli élményeiket megosztani.
A Terror Háza Múzeum szakmai irányításával országszerte zajló programba a katolikus intézmény diákjai egy 10 milliós, részben eszközbeszerzésre fordított uniós pályázat révén kapcsolódtak be. A diákokat történelem és média szakos pedagógus készítette fel a beszélgetésekre, majd külső szakember részvételével rögzítették, vágták, szerkesztették az interjúkat.

A keddi projektzáró rendezvényen Szűcs Péter igazgató elmondta: a Horthy-korszakra, a második világháborúra vagy a Rákosi-rendszerre visszaemlékező időseket szinte az utolsó pillanatban szólaltatták meg. Az intézmény jellegéből adódóan sok, egyházhoz kötődő nyilatkozót is felkértek. A 25–40 perces interjúk közül – a megszólalók hozzájárulásának függvényében – néhány látható lesz a Terror Háza honlapján is, a többit az iskolai oktatásban és kutatási célokra használják fel.

Olvasóink írták

 • 3. SzaboImre 2011. június 17. 10:21
  „Csak a korrektség kedvéért:

  Audiovizuális emlékeket gyűjtenek.
  Makó. Ma délelőtt 10 órakor mutatják be a József Attila Gimnázium aulájában azt az uniós támogatásból induló, 10 milliós projektet, amelynek keretében a középiskola diákjai arra vállalkoznak, hogy nagy idők még élő tanúit keresik fel és készítenek velük életútjukat bemutató interjúkat. A videóra rögzített 50, egyenként 30 perces anyagot később archiválják, kutathatóvá teszik, illetve publikálni is fogják. (DV, 2010. november 11.).”
 • 2. roerika 2011. június 16. 21:36
  „Csak a korrektség kedvéért: ha a cikkíró kicsit körültekintőbb lett volna, akkor tudná, hogy ebben a projektben a József Attila Gimnázium és a KERI is részt vesz. Tehát több mint 150 riport készül a makói térségben.”
 • 1. dodó 2011. június 16. 11:33
  „Csongrád vármegye lakóinak régi igénye teljesült ismét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanyanap Makó-Rákoson

Makó-Rákos - Nagykorúvá lett, hiszen megérte a 18. évet a pünkösdi tanyanap hagyománya Makó-Rákoson.… Tovább olvasom