Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Visszafizetik a szabálytalanul kivetett adót

Egy hónap alatt 12 olyan esetet tártak fel a makói városházán az előző vezetés idejéből, amikor szabálytalanul vetettek ki kommunális, illetve más helyi adót. Az érintetteket kárpótolták, a polgármesteri utasításra elrendelt felülvizsgálat azonban még tart.
– Több mint öt évet vártunk az ügyünk tisztázására. Próbálkoztunk ezzel az előző városvezetés idején is, de akárhová fordultunk, nem jártunk sikerrel – mondta lapunknak a makói Szabó Julianna, aki most több mint 60 ezer forintot kapott vissza az önkormányzattól, mert jogellenesen vetettek rá ki kommunális, illetve más helyi adót. Az történt, hogy a kiskorú fia kizárólagos tulajdonában álló lakás után nem az ingatlanon haszonélvezeti joggal bíró édesapára vetették ki a közterhet, hanem rá mint fiuk törvényes képviselőjére. A felszólításnak nem tett eleget, jelezte ellenvetését, és nem fizetett, ám az összeget évről évre végrehajtották jövedelméből – egészen mostanáig.
 
Szabó Julianna.
Szabó Julianna.


Megjegyezte: az új városvezetés korrekten járt el, hiszen mint ügyének vizsgálatakor kiderült, más helyi adónemek esetében is hátrányosan jártak el vele szemben, és ezekben az esetekben is módosították az eredeti határozatot visszamenőleg, illetve kárpótolták. Tavaly december közepén fordult a polgármesteri hivatalhoz, és az év utolsó napjaiban már meg is kapta a pénzt. Információink szerint egyébként sokan járhattak hasonlóan; lapunknál többen jelentkeztek névtelenséget kérve. Van, aki ugyancsak megkereste a városházát, és kapott kárpótlást, de olyan is, aki azt mondta, nem foglalkozik az üggyel, mert bár annak idején bosszantotta a dolog, pár ezer forintról lévén szó nem akar utánajárni.

– A beérkező lakossági panaszt az önkormányzat megvizsgálta, az ügyfél visszakapta a helytelenül kivetett adó összegét – nyilatkozta lapunknak az eset kapcsán Farkas Éva Erzsébet polgármester. Hozzátette: elrendelte a belső ellenőrzést az elmúlt időszak adókivetéseire. A vizsgálatok tartanak, az ellenőrzés eddig 12 esetben talált valamilyen problémát. Ezeket az érintettekkel egyeztették, a pénzt nekik is visszautalták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új öltözőket és fedett lelátót építenek

Megújul az Erdei Ferenc téri sportpálya lelátója, és új öltözők épülnek. Tovább olvasom