Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Visszakapták Krobákék az áramot

Csanádpalota - Olvasóinktól és egy névtelenséget kérő vállalkozótól is segítséget kapott a hat gyereket nevelő csanádpalotai Krobák házaspár, így visszakötötték az áramot a házukba. A számlákat is lesz miből fizetniük, mert az édesapa állást talált.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Mosógép, hűtő, mikrohullámú sütő – ezek egy átlagos háztartás hétköznapi kellékei. A csanádpalotai 6 gyermekes édesanya, Krobák Gáborné mégis leírhatatlan örömmel újságolta nekünk, hogy mindezeket immár használhatja, újra van ugyanis áram a házban.

A családot tavaly decemberben a Jóakarat Hídja-sorozatban mutattuk be, olvasóink segítségét kérve. Megírtuk: azért kerültek szinte kilátástalan helyzetbe, mert az édesapa, Krobák Gábor jóhiszeműen kezességet vállalt egy kölcsönhöz, amit azonban a hitelfelvevő nem törlesztett, így a bank jövedelmének felét elvitte. Innentől kezdve az volt a kérdés, hogy esznek vagy a számlákat fizetik. A felhalmozódott hátralékok miatt már tavaly nyáron kizárták őket az áram- és a gázszolgáltatásból. Onnantól például gyertyafénynél, hideg vízben mosott az édesanya nyolc emberre. Helyzetüket súlyosbította, hogy a szobafestő-mázoló-tapétázó szakmával rendelkező édesapa elvesztette az állását.

Krobák Gáborné újra géppel moshatja a gyerekek ruháit. A szerző felvétele
Krobák Gáborné újra géppel moshatja a gyerekek ruháit. A szerző felvétele

Krobákék alapítványunkon keresztül, olvasóink jóvoltából 100 ezer forintos támogatást és egy élelmiszercsomagot kaptak karácsony előtt. Most azért kerestek meg bennünket, hogy köszönetet mondjanak mindazoknak, akiknek segítségével sorsuk jobbra fordult. Olvasóinkon kívül jó szívvel gondolnak az édesapa nagynénjére, aki többször kisegítette őket a nehéz időkben, no meg arra az inkognitójához ragaszkodó Csongrád megyei vállalkozóra, akinek a közreműködésével a napokban visszakapták az áramot. Ráadásul a család anyagi helyzete is stabilizálódott: az édesapa, aki decemberben még állást keresett, munkát kapott egy makói gyárban. „Most már nem lesz gondunk a számlák fizetésével, biztonságban van a családom" – mondta mosolyogva Krobák Gábor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élelmiszerlavina Pitvaroson

Az 1493 lakosú Pitvaros az egyik résztvevője a Magyar Élelmiszerbank és a Syngenta nemrégiben Élelmiszerlavina címmel meghirdetett programjának. Tovább olvasom