Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Visszakéri Makó a díjkedvezmény összegét

Makó - Nem Makó egyedi problémája, hogy a város különböző kedvezményeket biztosított a lakossági hulladékszállításban időseknek, nagycsaládosoknak és egyedülállóknak a szolgáltatást végző cég tarifarendszerében, amit az új hulladékgazdálkodási törvény már nem enged meg – hívta fel a figyelmet a város polgármestere, Buzás Péter tavaly nyáron.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

A város első embere akkor azt mondta, mivel ez központi rendelkezés következménye, a kormánynak kellene az ebből eredő többletkiadást vállalnia.

A megoldás végül június közepén született meg: a testület a járdaépítésre elkülönített 60 milliós keretből vette el a kedvezményrendszer fenntartásához egy évre szükségesnek becsült 35 milliót. Az engedményt ezt követően szociális támogatásként, egyedi kérelemre biztosítja az önkormányzat – az érintettek figyelmét ennek lehetőségére külön levélben hívták fel. Az élet azonban utólag igazolta a polgármestert, meghirdették ugyanis azt a központi keretet, amelyre az önkormányzatok a hasonló bevételkiesések miatt pályázhatnak.

Így tett Makó is: a napokban megtartott rendkívüli ülésen úgy határozott, előterjeszti igényét a múlt év július elseje és idén december 31-e közötti időszakra eső összesen 39,3 milliós összeg állami ellentételezésére. A szemétdíjkedvezmények valamelyikére egyébként Makón 5600 háztartás jogosult. Ezek közül a tavalyi esztendő 4. negyedévéig 3981 jelezte igényét. Akik még nem jelentkeztek, a továbbiakban is fordulhatnak a városházához – a kedvezményt azonban visszamenőleg nem, csak a következő negyedévtől vehetik igénybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberek a ruhazsákok alatt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 5 szír állampolgárt találtak egy török tehergépkocsiban egy… Tovább olvasom