Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Visszavárja a családja és a Hagymaház

Visszavárja a családja és a Hagymaház
Rovatunkban hétről hétre olyan ismert embereket szólítunk meg, akik korábban köztünk éltek, elszármaztak, és a mai napig szívesen emlékeznek egykori lakóhelyükre.
– Egyre ritkábban van időm hazajönni, de mindig megdobban a szívem, ha Makóra jöhetek. Visszavár édesanyám, a testvérem, a barátaim, időnként fel is lépek – mondja Szilágyi Éva operaénekes, akit a legtöbben a Hungaroperett társulatának tagjaként ismertek meg. Nemrégiben Kínából tért haza, ahol Edvin Martonnal turnézott.

Volt hasonló fellépéssorozata tavaly Olaszországban is, most pedig egy német meghívásnak készül eleget tenni egy kamarazenekarral. Közben oktat is: operastúdiót vezet egy fővárosi zeneiskolában.

– A legkedvesebb emlékeim Makón talán a József Attila Gimnáziumhoz fűznek, ahol 8 éven át tanultam – meséli. Máig szereti a kedves hangulatú, nyugalmat árasztó épületet, és jó szívvel gondol vissza egykori osztályára, akikkel baráti közösséget alkottak. Tanáraira is szívesen emlékszik vissza – mint mondja, kivétel nélkül, ezért nem akar közülük név szerint kiemelni senkit. A másik páratlan szépségű épület, ahová személyes emlékek fűzik, a Hagymaház – a nagyszerű előadások emléke miatt is.

Amikor a gyermekkor világát idézi fel, elsőként a Maros-part jut eszébe. A folyóban, mint mondja, már kislányként is rengeteget pancsolt, az egész család együtt kapcsolódott ki itt nyaranta. Reméli, hogy idén nyáron is el tud jönni majd az árnyas fákhoz, bár megjegyzi: lassan már egyszerűbb összehozni a találkozót a makói ismerőseivel úgy, ha meghívja őket Pestre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha patkány van a városházán, irtani kell

Ha patkány van a városházán, irtani kell
Tényleg lehetett patkány a makói városházán 2014 őszén - döntötte el a múlt héten kirobbant politikai vitát a gázmester. Tovább olvasom