Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Vita az alacsony falról

Egy alacsony kerítés áll egy évek óta elmérgesedett újvárosi szomszédsági vita középpontjában Makón. Kúsz Gabriella szeretné, ha szomszédja legalább kétméteresre magasítaná a kerítést. Még az építkezés költségeit is állná, de szomszédja erről hallani sem akar. A viszály elmérgesedett, kompromisszumra – mint tapasztaltuk – nincs esély.
Kúsz Gabriella az alacsony falnál – Úgy tűnik, neki kell mellé egy magasabbat építeni. Fotó: Szabó Imre
A Búza utcában lakó Kúsz Gabriella vaskos kötegnyi irattal kereste fel a minap makói szerkesztőségünket. Szavaiból egy évek óta húzódó szomszédvita bontakozott ki, amely az elmúlt két évben már a polgármesteri hivatalt is megjárta néhányszor, és amelynek a középpontjában egy alacsony fal áll. A négygyermekes édesanya párjával együtt 2004 tavaszán költözött a Búza utcába. Bal oldali szomszédjával azóta nem tud szót érteni, mióta megkérte, építse magasabbra azt a kerítést, ami elválasztja őket. Az egy méternél nem sokkal magasabbnak tűnő fal mögött ugyanis az asszony sertéseket tart, őket pedig ez zavarja. Elmondása szerint rágcsálók járnak át hozzájuk, ráadásul az ólakból belátni az udvarukra.

A kérést az odaát lakó idős asszony annak ellenére is megtagadta, hogy Kúszék magukra vállalták volna a munka költségeit. Miután nem jártak sikerrel, Kúsz Gabrielláék az illetékes önkormányzati szakhatósághoz fordultak. Az illetékesek viszont mindössze annyit állapítottak meg, hogy a szomszédban az állattartás körülményei szabályosak. A határozatban az is olvasható, hogy a fal magasabbra húzása, amennyiben az zavaróan alacsony, a tulajdonos dolga, erre azonban nem lehet őt kötelezni. A probléma tehát mind a mai napig megoldatlan.

Természetesen a másik fél álláspontjára is kíváncsiak voltunk. A szomszédban lakó asszonnyal több mint egy órán át beszélgettünk. A nőből dőlt a panasz szomszédjára, ebből azonban nem tudunk idézni, mert nem járult hozzá, hogy szavait közöljük. Fotót sem készíthettünk róla.

Úgy tűnik, a felek között annyira elmérgesedett a viszony, hogy kompromisszumra nincs esély: egyikük is, másikuk is tett már panaszt szomszédjára a különböző hatóságoknál, hivataloknál. Kúsz Gabriellának más lehetősége már nincs, maga húz fel egy falat közvetlenül az ól mellé – de attól tart, szomszédja valamiképp ezt is megpróbálja majd megakadályozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó a Főtérben

Három év után újra szerepel a Magyar Televízió Főtér című műsorában Makó. A forgatás a jövő héten… Tovább olvasom