Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Vizsgakiállítást nyitottak a Hagymaházban

A Makói Általános Iskola Bartók tagintézménye hagyományos, az egész tanévet záró vizsgakiállításához ért. A jeles eseményt a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora nyitotta meg.
– Ki kell nyitni a művészet ládikáit, és ez a makói iskolásoknak remekül sikerül is – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Makói Általános Iskola Képzőművészeti tagozatának kiállítását Kőnig Frigyes, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora. Kiemelte, Makó kiváló művészeket adott a világnak, ezért arra bíztatta a fiatalokat, ők is használják ki az iskola adta lehetőségeket. Hogy a rektor látogatást tett városunkban az nem véletlen, hiszen a két oktatási műhely szoros kapcsolatban áll egymással: a Makói Általános Iskola ugyanis a Magyar Képzőművészeti Egyetem patronált intézménye.

Vizsgakiállítást nyitottak a Hagymaházban - GALÉRIA

A kiállításon 96 képzőművészetis diák több mint 300 munkája látható a paravánokon, de ez csupán töredéke a tanévben elkészített műveknek. A Molnárné Bárdi Andrea és Oláh Nóra kezei alatt tanuló diákok számtalan sikeres pályázaton vettek részt: több országos és nemzetközi versenyen szerepeltek dobogós helyezéssel. A pályázatokra beadott alkotásokat nem kapják vissza a diákok, így azt kiállítani sem tudták, de azokat és a munkafolyamataikról készített fotókat kivetítőn láthatta a nagyérdemű.

A kiállítás június 14-ig látható a Hagymaház aulájában.

Olvasóink írták

  • 2. Egyolvasó 2013. június 06. 16:06
    „1. pog 2013.06.06. 13:48
    Mi köze a Hagymaháznak a fürdőhöz? Azon kívül, hogy azt is Makovecz tervezte.”
  • 1. pog 2013. június 06. 13:48
    „sajnos csak ilyenkor népesül be a fürdő...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi kriptákat tört fel - négy aranyfogat vitt el

Családi kriptákból lopott egy férfi Makón. A rendőrség vádemelést javasol ellene.
Tovább olvasom