Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Vizsgálják a makói fürdőépítést

Vizsgálják a makói fürdőépítést

Makó - Leállhat a makói fürdő építése, az uniós támogatás kifizetése is, mert a város kamatmentes kölcsönt adott a Makói Fürdőfejlesztő Kft.-nek, ez pedig ellentétes az EU szabályaival – nyilatkozta két fideszes gazdasági szakértő. Az önkormányzatnál viszont érvényes, aláírt szerződésről beszélnek.

Bakos András - Délvilág napilap - 2010.09.14. 09:56
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
„Jogsértően nyújtott kamat nélküli tulajdonosi kölcsönt a makói önkormányzat az élményfürdő beruházójának. A törvényes helyzet megteremtéséig a másfél milliárdos uniós támogatást nem fizetik ki" – állapította meg tényként a Hír Televízió tudósítása, amely Weszely Tamásra, a Fidesz gazdasági szakértőjére és Bakos Tamás makói gazdasági szakértőre hivatkozik. Weszely feltételes módban arról beszél, hogy a regionális, illetve a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség várhatóan felülvizsgálja a makói beruházást, „és egészen addig, amíg ez a felülvizsgálat nem megy végbe, valószínűleg kifizetni sem fognak uniós támogatást, ez a probléma odáig vezethet, hogy az építkezés is leállhat."

Ez pedig azért várható a két szakértő szerint, mert a 3,5 milliárdos makói fürdőépítést Makó úgy finanszírozza, hogy saját cégének, a Makói Fürdőfejlesztő Kft.-nek kamatmentes tagi kölcsönt folyósít, ez az építés önereje. Csakhogy – mutat rá Weszely Tamás és Bakos Tamás – ez a pénzügyi terv nem felel meg az Európai Unió elvárásainak. A Hír Televízió bemutatta azt a levelet, amelyet ez ügyben küldött a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség a Fürdőfejlesztő Kft.-nek. Ez arra hívja fel a figyelmet, hogy az uniós szabályok szerint a kamatmentes tagi kölcsön jogellenes támogatás, mert a kedvezményezett jogosulatlan gazdasági előnyhöz jut általa. A tudósítás szerint a kamat visszafizetése évente 300 millió forintot vinne el, és így elúszna a fürdő remélt haszna.

A makói önkormányzat viszont arról tájékoztatott, hogy a fürdőfejlesztés pályázatát az eddigi minősítések során mindig rendben találták, a regionális fejlesztési ügynökségnek és a bírálóbizottságnak sem volt még kifogása, és ez áll a megkötött támogatási szerződésben is, amely érvényben van, és ennek értelmében zajlik az építkezés is. Az önkormányzatnál azt közölték: Buzás Péter ma délelőtt sajtótájékoztatót tart az ügyben.

A regionális fejlesztési ügynökségnél azt mondták, engedélyt kell kérniük arra, hogy ez ügyben az újságnak nyilatkozhassanak. Az ügynökség egyik munkatársa arra hívta fel a figyelmünket, hogy egy ilyen levél üzleti titoknak számít.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Moderálásra küldöm 66. nemcsaknéző 2010.09.22. 10:18

Nagyi! Nekem az a lényeg, hogy a képmutató, szemtelen piaci légy stílusú banda végre bebizonyítsa, hogy vége az utópiának. Kötcsei beszéd megvan? Aztán lehet menni a templomba hinni, isteníteni; a választásokra meg ÉSSZEL tekinteni, és ha így megy tovább, örülni a lehetőségnek..

Moderálásra küldöm 65. nagyi8 2010.09.15. 22:18

Ja igen.

Nekem az a lényeg, hogy az
igaztalan, balatonöszödi hazugság részese az MSZP-SZDSZ-PSZM-MDF milliárdos, csicskás Buzás
a 2010. október 3.-i helyi választáson megbukjon.

Utána elindulhat egy lassú megtisztulás Makón és a Kistérségben is.
.

Moderálásra küldöm 64. nagyi8 2010.09.15. 22:13

Igaz?

A nagyszájú, beképzelt, milliárdos vörös bárót, Buzást, becitálták a legújabb hírek alapján az NFÜ-be.

Sok lehetőség áll fenn:

Egyik az, hogy az állam besegít anyagilag, de Buzás lemond a polgármesterségről a Mágoriné javára.
Másik az, hogy indul polgármesterségen, de megfullad segítség nélkül a fürdő anyagi terheibe.
Harmadik az, hogy leáll a fürdő építkezés, nem kap pénzt addig, amíg újra pályáznak helyes adatokkal.

Várom a többi lehetőségeket.
.

Moderálásra küldöm 63. kgb696 2010.09.15. 21:56

Végig olvasva az egészet, arra jutottam, hogy itt mindenki hülye, ha jobbos ha balos!
Minkét tábor olyan embernek ad igazat és olyan embert képvisel, aki önző, konok és hatalom vágyó!
Inkább senki ne szavazzon addig míg nem találtok olyan embert aki tenni is akar nem csak hatalomhoz és sok pénzhez jutni!
Nézzétek meg a Legyőzhetetlen című filmet és rájöttök, milyen az a politikus aki, azért akart az lenni, hogy tegyen az országáért, hogy jobb legyen!
Nem pedig azért mint a magyar politikusok, hogy hatalmuk és sok lopott pénzük legyen!!!!!
Ha majd mutattok egy embert akiben bízni lehet, akkor szavazok, addig szavazzanak az elfogult idióták akik hajlamosak reggeltől estig vitázni 3 idiótán!

Moderálásra küldöm 62. Vontrapp 2010.09.15. 21:06

Oké, tudom, hogy Buzás hazudott. Kinek és mit? 1. 20 évig minden évben 300 m Ft ráadáskamat vagy csak egy bizonyos időszakot terhel extra 300 m Ft, amit nem vallottak be a pályázatba, mert akkor még veszteségesebb lenne és akkor már nem támogatja az EU? Ez a sokat emlegetett fenntarthatósági szempont?

Moderálásra küldöm 61. dédi8 2010.09.15. 20:47

Nem jól érted. Sokkal nagyobb a baj, mint azt ezeken az oldalakon, vagy a makói tv-ben elismerik. Buzás kegyetlen mód bebukott, akkorát hazudott, hogy azt már nem lehet palástolni. Viszont az senkinek sem érdeke, hogy a fürdő ne épüljön meg. Viszont Mágoriné, most megpróbál segítséget szerezni a kormánytól, hogy mentse, amit lehet.
Nagyon szimpatikus számomra ahogyan az ügyet kezeli. Elismerte, hogy hibázott: elhitte amit Buzás mondott nekik. Nem gondolta, hogy Buzás ekkora tételben is képes hazudni, lopni, csalni. Viszont most megpróbál segíteni a városon. Mentségére szolgáljon, hogy legvadabb rémálmainkban sem gondoltuk, hogy a szocik mire képesek. Sajnos szerintem ez még csak a jéghegy csúcsa.

Moderálásra küldöm 60. Vontrapp 2010.09.15. 18:32

Ha jól értem a Bakos-Weszely és Buzás érveit-ellenérveit: Buzás lehet hogy le tudja nyeletni az NFÜ-vel a az évi 300 m Ft-os becsapásukat, de azért a makóikat becsapta és 300 m Ft-tal többe kerül a kaland, mint a lakossági fórumokon hirdette?

Moderálásra küldöm 59. maggyarok 2010.09.15. 17:00

viro 2010.09.15. 13:54
8 osztállyal nem lehet indulnod.

Moderálásra küldöm 58. scott1 2010.09.15. 15:21

Miért nem indultál az idein? Szerintem Te igazából a virágkötő versenyen akarsz bizonyítani a mesterednek. Talán majd jövőre! A virágbeszállító is maradhat az eddigi, és szegfűt is köthetsz majd nyugi :)

Moderálásra küldöm 57. viro 2010.09.15. 13:54

Szavazzunk Mágorinéra és akkor indulhatunk a jövő évi hagymapucoló versenyen!


Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...