Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Volt polgármesterek: eltűnt a stressz az életükből

Makó térsége - Volt köztük, aki önként vonult vissza, mások vállalták a megmérettetést, de ezúttal nem nyertek. Két hónappal a választások után a makói kistérség volt polgármestereinek életéből teljesen eltűnt a stressz.
Eleinte furcsa volt a váltás a ferencszállási Domokos Istvánnak, hiszen 8 évig volt polgármester, előtte meg 4 évig alpolgármester. Ő indult a faluvezetői tisztségért, de képviselőnek nem jelöltette magát. Nem örült, hogy mást választottak, ám két hónap múltán látja a dolog jó oldalát is: az életéből úgyszólván eltűnt a stressz, több időt tud fordítani a családra, a két fiára. Egy építőipari vállalkozás egyik vezetője most, de ez a munka nem újdonság számára.

Farkas Jánosné évekkel ezelőtt bejelentette, hogy most nem indul újra a tisztségért – a nyugdíjaséveket, a megérdemelt pihenést élvezi Magyarcsanádon. Örül, hogy otthon már mindenre van ideje, többet tud foglalkozni a hét unokával. Képviselő sem lett. Ennek ellenére azt mondja, továbbra is szeretne tenni a faluért. Most azon gondolkodik a barátaival, hogy alakít egy civil egyesületet, amely a község turisztikai értékeit igyekszik népszerűsíteni, bemutatni az oda látogatóknak – két csoportot nemrégiben már fogadtak is.

Tagja maradt viszont a helyi testületnek képviselőként Pitvaros korábbi első embere, Dénes László, aki korábban is képviselő volt. Úgy gondolja, polgármesteri munkája során nem tett rosszat, emelt fővel jár a faluban, de számolt azzal az eshetőséggel is, hogy nem választják újra, így nem érte váratlanul a váltás. Amit már csak azért sem volt nehéz megélnie, mert testületi tagsága mellett is aktív a közéletben: egy alapítvány kuratóriumi elnöke és a helyi Leader-egyesület vezetője. Civilben egyébként ő is nyugdíjas már.

Ahogyan Tuska György is, aki 5 cikluson keresztül irányította Ambrózfalva önkormányzatát. Tavasszal tölti be a 67. évet. – Éljük a nyugdíjas házaspárok életét, olvasgatunk, tévézünk, és sokkal több alkalmunk nyílik arra, hogy együtt legyünk a lányomékkal és az unokával – mondja Tuska György. Fel sem merült benne, hogy képviselőjelöltként induljon, tudomásul vette, hogy a szavazók többsége most nem őt választotta. Makón él feleségével. Azt a lakást, amelyet Ambrózfalván tartottak fenn, átadják.

A közeli Csanádalberti korábbi polgármestere, Szabó Lajos korábban bejelentette, nem indul újra. Ettől függetlenül az ősz mégis mozgalmas volt számára, a választások előtt több testületi ülést is tartottak, nemrég pedig jó ideig feküdnie kellett, egy komoly szájsebészeti beavatkozáson van túl. Arra nem volt még ideje, hogy horgásszon, mert a ház körüli munkákkal sem áll úgy, ahogyan szeretné. – Hamarosan elutazunk Vietnamba, meglátogatjuk a rokonokat – említette végül a legfontosabb teendőt. Szabó Lajos és Ngo Thi Khue Dung 1994-ben házasodott össze. Lajost abban az évben választották polgármesterré, és attól kezdve számára szinte csak közügy létezett. Biológus agykutató felesége, akit itthon Lillának neveznek, azóta sem kapta meg a magyar állampolgárságot. Talán majd most.

Olvasóink írták

 • 5. Egyolvasó 2010. december 07. 06:39
  „Én indultam is a választásokon csak senkinek nem tetszett a programom.
  és ha többen szavaztak volna rám, mindent amit megígértem teljesítettem volna, a bejutottakkal ellentétben, ezek közül egy-két példa: minig szemelőtt tartom a magam hasznát és úgy cselekszem, hogy nekem mindig a legjobb legyen, és nem itt ígérgetni, hogy ennyi és annyi munkahely teremtés, minek mikor külömbül él egy munkanélküli, mint egy aktív dolgozó és még bele sem rokkanna a munkába.”
 • 4. történész 2010. december 06. 10:43
  „Egyolvasó

  Itt az alkalom el kell vállalni.Ha simán be lehet jutni a parlamentbe, fiúcskának meg a közgyűlésbe ..akkor könnyen megy ez,,csak jó szélbe kell állni..”
 • 3. Egyolvasó 2010. december 03. 16:29
  „Ha megkapnám én is azt a végkielégítést amit ők, én sem lennék stesszes, de már avval is megelégednék, ha négyévig azt a fizetést kapnám amit ők kaptak.”
 • 2. richifater 2010. december 02. 20:27
  „Mi se vagyunk stresszesek mert Andrea nacsás asszony nem lett kis bíró.”
 • 1. Tony_Soprano 2010. december 02. 14:48
  „Tisztelt Szabó Lajos, keressen meg hozzon 4 millát holnap már állampolgár a felesége:) Ennyi az árfolyam Pesten a Kínaiak azonnali állampolgárságának:D Egyébként milyen stressz éri őket? Hacsak nem az hogy ki ne derüljön róluk valami. Buzás se stresszes, ellentétben a város 80 %-val:D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Magyarcsanád a legszegényebb

A magyarcsanádiak szerint is az övék a legszegényebb település Csongrád megyében. Tovább olvasom