Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Vonatos túra Magyarcsanádra

Magyarcsanád, Apátfalva - Aradra menet sokan haladtak már át az 1500 lakosú Magyarcsanádon, ahol feltűnő jelenség az egymás után sorakozó 4 különböző vallás temploma. Ezúttal vonattal kirándultunk a településre.
Az újszegedi állomásról 60 kíváncsi szegedi indult Magyarcsanádra, vonattal. A település román és szerb templomát, valamint a katolikus és a református templomot is kinyitották a csoportnak.

A népes csoport egészségére szolgált a kellemes gyalogtúra, mellyel az Őscsanádra vezető egykori vasúti töltésén, majd a Maros gátján jutottak el a volt közúti híd lábaihoz. Ahogyan az ottani emléktáblán szerepelt, a kis társaság is nagyon bízik abban, hogy mielőbb újjáépül a Bánátba vezető híd.

Vonatos túra Magyarcsanádra.
Vonatos túra Magyarcsanádra.

Apátfalván a 255 éves katolikus templom legkülönlegesebb látnivalóját, Krisztus keresztfájából egy eredeti szálkát is szemügyre vettek. A fáradt vándorok a „Szigetházban" szabad tűzön és kemencében készült helyi ételkülönlegességeket kóstoltak, megtekintettek egy filmet a „pátfalvi" népszokásokról, megtanultak egy népdalt, majd citera és tangóharmonika zenére mulattak.

A tartalmas program bizonyította, hogy nem kell messzire utazni, vagy sok pénzt költeni ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, viszont szükség van lelkes emberekre.

Olvasóink írták

 • 4. lajosbácsi 2012. április 13. 12:25
  „kolompárék hol maradtak?? hiányzik a kakaószín a képről.”
 • 3. bo 2012. április 11. 09:41
  „Ha már a csanádi állomásra érkeztek, megnézhették volna a máig "működő" szeméttelepet, gondolom látták a szétlopott "állomást", a szintén lepusztított volt húsboltot a temető mellett, az egyetlen volt éttermet, aminek már hiányzik az ajtajából két lap. El sem merem képzelni hogy nézhet most ki. Látványosságként megtekinthették volna az Árpád utcában élő médisztár Imrét, annak rendezett otthonát, stb, stb, stb...!”
 • 2. scott1 2012. április 11. 08:28
  „Látod Tommyst! Ha megmaradt volna a híd, a túloldali látnivalókkal együtt, mindjárt egy egész hétvégét el lehetne ott tölteni :D”
 • 1. Tommyst 2012. április 11. 06:54
  „Örülök, hogy tetszett az embereknek a környék :) Volt a fórumozók közül valaki véletlen? Örülnék egy részletesebb beszámolónak. :)

  Csak egyet sajnálok: Nem tud kicsiny falum egy csoportot egy teljes napig sem lefoglalni, össze "kell" fogni apátfalvával. Nem igazi gond ez, csak jó lenne, ha külön-külön is lenne elég érdekesség, akkor lehetne mondjuk két napos programokat szervezni :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pulitzerre emlékeztek

165 évvel ezelőtt született a nevét viselő nemzetközi sajtódíj alapítója, Pulitzer József – erre emlékeztek tegnap Makón. Tovább olvasom