Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Zenepavilon: hetente koncert

Makó - Kulturális programok egész kavalkádját kínálja őszig a múlt héten a Hagymatikum Fürdőnél felavatott zenepavilon, amellyel új, Makón eddig ismeretlen szórakozási forma honosodott meg.
Tökéletes a hangzása, a közönség pedig kötetlenül élvezheti körülötte a muzsikát – ez a két dolog jellemzi leginkább a múlt hét végén átadott makói zenepavilont. Mint megírtuk, a Makovecz Imre által tervezett kör alakú, kupolás épületet az 1,4 milliárdos belváros-rekonstrukció keretében építették fel a Hagymatikum Fürdő előtt, s mindjárt három fúvószenekar adott itt koncertet a szépszámú közönségnek.

A múlt hét végén felavatott pavilon közel hozza a zenét az emberekhez, akik körbejárhatják az előadókat koncert közben. Fotó: Szabó Imre
A pavilon közel hozza a zenét az emberekhez, akik körbejárhatják az előadókat.
Fotó: Szabó Imre

Kiderült: emberléptékű koncerthelyről van szó, amely közel hozza az emberekhez a zenét, a muzsikusok ugyanis nem színpadon, hanem a hallgatósággal egy szintben játszhatnak. Aki akarta, koncert közben akár körbe is járhatta a fellépő művészeket, a gyerekek futkároztak, megmártóztatták lábukat a pavilon mögötti, félkörívet formázó mesterséges tóban. Hasonló szabadtéri létesítmény korábban nem volt a városban.

Bálint Márta, a Hagymaház igazgatója lapunknak azt mondta: reményeik szerint népszerű lesz a zenepavilon. Ennek érdekében őszig szinte mindegyik hétvégén tartanak itt valamilyen ingyen meghallgatható koncertet. A kínálatban többek között olyan műfajok szerepelnek, mint a szimfonikus muzsika, a rock- és a mulatós zene, és például olyan előadók, mint az M-JAM zenekar vagy Luigi.

Olvasóink írták

  • 2. Egyolvasó 2012. június 25. 10:20
    „Mennyi lesz a belépő???”
  • 1. lajosbácsi 2012. június 22. 07:20
    „A zenepavilont körül vevő, és a régi bejáratnál a parkolók közé épített "MEDENCÉK" baleset veszélyesek!!!!!!!!!!! csak annyi kell, míg egy kisgyerek, vagy bárki beleesik a legalább egy pici kerítéssel sem védett egyik ilyen vályúba, és a betonba összeveri magát - jobb esetben- ezek a beton medencék egy síkban vannak a talajjal, ha valaki nem jártas, és pl épp a táskájában keresgél valamit, nem néz a lába elé, mert nem is feltételezi, hogy egyszercsak a járda a lába alatt átcsap egy méter mély vizesárokba, az simán beleesik, és összetöri magát. ha egy kisgyerek későn veszi észre, hogy megszűnt a járda, nem tud a kisbiciklijével lefékezni, arccal, fejjel fog belezuhanni. kerekesszékesek szintén, gondolok a 40nel száguldozó elektromos rokkant kocsisokra. Hogy a fenébe engedélyezték ezt? nem akarok károgni, de figyeljétek meg, ebből még nagy BAJ lesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rotundát formázza a kiszombori kukorica-útvesztő

Már kialakították az idei nyár szenzációjának szánt útvesztőt egy hatalmas kukoricatáblában Kiszombor mellett. Tovább olvasom