Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Zenés lesz a nyár Makón

Makó - Hét zenés est lesz idén nyáron Makón a Hagymaház szabadtéri színpadán – a kínálat minden korábbinál változatosabb lesz.
Bő évtizedes hagyomány szakad meg idén: a Maros-parti városban nem rendeznek Operettfesztivált és a Makói muzsika programsorozatát sem tartják meg – helyette viszont most először lesz „Makói nyár". A változás csak látszólag nagy: eddig a két zenés rendezvény kínált egyenként három, esetleg négy előadást, most egyetlen programsorozatban lesz összesen hét.

Az Anconai szerelmesek című zenés komédiát is láthatja a közönség a Hagymaház szabadtéri színpadán. Fotó: DM/DV
Az Anconai szerelmesek című zenés komédiát is láthatja a közönség a Hagymaház szabadtéri színpadán.
Fotó: DM/DV

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Az élő zenés estek helyszíne természetesen továbbra is a Hagymaház szabadtéri színpada lesz az itt már megszokott pazar külsőségek és technikai feltételek között. Az előadások közül az elsőt június 22-én tartják, az utolsót augusztus 24-én – valamennyi szombaton, este fél kilenckor kezdődik, az esőnap vasárnap lesz. A programsorozatot szervező Hagymaház már megkezdte a jegyek árusítását, és nyilvánosságra hozta a teljes programot.

A listát végignézve úgy tűnik, az újítás még sokszínűbbé tette a kínálatot, de közben a produkciók színvonalából sem engedtek. A sorozat a Gül baba című háromfelvonásos operett premierjével indul, majd Mindenkinek van egy álma címmel Fényes Szabolcs slágerei szólalnak meg sztárok előadásában. Ezt követi a Turay Ida Színház zenés komédiája, az Anconai szerelmesek, koncertet ad a Beatles-dalokat játszó The Blackbirds, aztán Széttáncolt cipellők címmel ír táncestet mutat be a Coincidance társulata. Ismét itthon játszik Szentpéteri Csilla, aki Zsédával együtt lép színpadra. A rendezvénysorozat a Forgatós és a Nyíló Akác táncegyüttes, illetve a Pusztai farkasok íjászegyesület Rege a csodaszarvasról című bemutatójával zárul.

Olvasóink írták

  • 1. pog 2013. június 04. 13:17
    „ha az idő járás engedi..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágoriné vízről, hulladékról

Idejétmúlt a makói polgármester gondolkodása, nem képes követni a változásokat – kommentálta a szerdai testületi ülésen történteket Mágori Józsefné. Tovább olvasom