Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Zöldre vált a makói Szignum

Makó - A makói kistérségben elsőként a Szent István Egyházi Gimnáziumban lesz lehetőségük a diákoknak középfokú ökológiai tanulmányokat folytatni – az intézmény ezzel az egyházi iskolák között az országban is az első.
A 9. osztálytól kezdődő képzés célja az emelt szintű érettségire való felkészítés és a szakirányú felsőoktatási továbbtanulás megalapozása a profiljába tartozó tantárgyakból. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az érintett diákok magasabb óraszámban tanulhatnak biológiát, földrajzot és kémiát, ráadásként az elméleti ismereteiket nyáron terepgyakorlatokkal mélyíthetik el.

A 2012/13-as tanévtől induló tagozatra tegnap az iskola előtti utcakertben azzal hívták fel a figyelmet, hogy 5 gömbkőris csemetét ültettek el a gyerekek, gyökerükhöz pedig olyan egyedileg készített időkapszulákat helyeztek el, amelyek az örökbefogadó diákcsoportok rövid gondolatait és aláírásait tartalmazzák. Az ünnepségen Polner Eörs, a Csongrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a vendégeket és Rákhely Gábor docens, az SZTE Környezettudományi Intézetének vezetője mondott ünnepi beszédet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyagáért bontják a óvodát

Már bontják az óvoda régi épületegyüttesét a makói Erdélyi püspök utcában, amelynek a helyére újat, korszerűt építenek 295 millióból. Tovább olvasom