Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Zomboron békés a kampány

Sorozatunkban a Csongrád megyei kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Kiszomboron.
A jelenlegi polgármester, Szegvári Ernőné és ellenjelöltje, Scherer Gábor között békés vetélkedés zajlik a kampányban Kiszomboron. Mindketten vallják: az egymással szemben tanúsított tisztelet kell, hogy a választási megmérettetés alapja legyen. Az önkormányzat jelenlegi vezetője szerint örömre ad okot a település elmúlt négy éve, ugyanis húsz sikeres pályázat eredményeképpen 408 millió forintos támogatással összesen több mint félmilliárd forintnyi fejlesztést hajthattak végre.

Szegvári Ernőné elmondta: a pályázatok sorozata tovább is folytatódik, tervekből az eljövendő ciklusra is bőven akad. Ennek az egyik legfontosabb eleme a szennyvíz-csatornázási program, amihez a zomboriak 87 százaléka csatlakozott, így a beruházás megvalósulhat. Az utóbbi évek fejlesztéseihez banki hitelt nem kellett felvennie a községnek, és ingatlanok eladására sem kényszerült Kiszombor. Harminc új munkahelyet is teremtettek csökkent munkaképességűek számára Makóval közösen, és új állásokat biztosít a nemrég megnyílt Gólyafészek étterem is. A további fejlesztések között az egyik legjelentősebb a Rónay-kastély rekonstrukciója, az épületben levéltári raktár és múzeum nyílhat.

A tervei közé sorolta a jelenlegi polgármester ellenfele, Scherer Gábor is a kastély helyreállítását, ám ő elsősorban nem levéltárként, hanem uniós színvonalú idősek otthonaként vagy szállóként tudja elképzelni az épületet, hiszen így több álláshely képződhetne. Vállalkozói szemléletűnek nevezte a település fejlesztését célzó elképzeléseit is.

Scherer szerint a lakossági igény egyértelmű: az önkormányzat ne hivatal, hanem szolgáltató legyen, aminek a legfontosabb feladata: helyi ügyekben helyi döntések szülessenek, a lakosok kiszolgálása az első. A választási ígéreteket tekintve a józanságot tartja fontos szempontnak: többek között a szükséges pályázatok benyújtását, az iskola előtti parkoló létesítését és a lelkészhiány megoldását sorolta ide.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Információs központ lesz a Honvédban

– A most kibontakozó gazdasági válság hamarosan szociális katasztrófához vezet, ami a… Tovább olvasom