Mórahalom és környéke

2019.07.20. 16:36

Második helyen végzett a zákányszéki pacal

Második helyen végzett a zákányszéki csapat az erdélyi testvértelepülésükön, Borszéken rendezett bográcsos főzőversenyen a hétvégén.

Munkatársunktól

Mint megírtuk, Zákányszék testvértelepülésén, a Hargi­ta megyében lévő Borszéken idén második alkalommal rendezték meg a bográcsos főzőversenyt a múlt hétvégén, ahol tizenegy csapat mutatta be főzőtudományát. Az ötfős zákányszéki gasztronómiai küldöttség – Kazi Péter, Paraginé Tóth Edina, Kiss Zoltán, Paragi Levente és Börcsök Zoltán – különleges pacallal készült a megmérettetésre.


– A marhapacal mellett marhapofa és sertéscsülök is ke­­rült az ételbe. Semmit sem bíztunk a véletlenre, minden hozzávalót, még a fűszereket is itthonról vittük. Szombaton és vasárnap is főztünk. A versenyen a mi bográcsunk ürült ki a leggyorsabban. A két nap alatt 120 adag pacalt készítettünk összesen 35 kiló hozzávaló felhasználásával – mondta Kazi Péter, Zákányszék alpolgármestere.

 

Második helyen végzett a zákányszéki pacal. Fotó: Paragi levente - GALÉRIA


Paragi Edina, a zákányszéki könyvtáros vasárnap reggel kalácsot sütött, amit házi kol­­básszal kínáltak a helyi, homoktövisből készült üdítő mellett.


A zákányszékiek a második helyen végzetek a főztjükkel. A siker egyik titka az alpolgármester szerint a csapatmunka mellett a gondos odafigyelés volt. – Minden hozzávaló szeret leragadni, ezért folyamatosan kavargatni kellett az ételt – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!