Délmagyar logó

2016. 02. 08. hétfő - Aranka 2°C | 11°C

Szulejmán

(Muhtesem Yüzyil)

színes, magyarul beszélő, török kalandfilmsorozat, 2011
A Szulejmán, akárcsak az Ezel vagy a Szív hídjai, a legnagyobb igényességgel készült. A parádés kosztümös török tévésorozat látványossága mellett, politikai cselszövések és szerelmi intrikák tekintetében is felveszi a versenyt bármely amerikai vagy angol produkcióval.
Szulejmán, a török birodalom fiatal uralkodója nagyobb álmokat dédelget, mint amit Nagy Sándor valaha is el tudott volna képzelni. 26 évesen a világ meghódítására készül, és ezt elsősorban új módszerekkel próbálja elérni. Közben folyamatosan érkeznek az új szolgák és háremhölgyek a szultán palotájába, hogy a frissen trónra került uralkodó kedvére válogathasson. Így kerül az udvarba a gyönyörű Rokszolana, akinek a családját a tatárok lemészárolták. A háremben lévő lány mély benyomást tesz Szulejmánra, ám a szultán asszonya és édesanyja rossz szemmel nézik a fellángoló szerelmet, és mindent megtesznek, hogy eltávolítsák az udvarból Rokszolanát.
Az asszonyok féltékenysége mellett az uralkodóra többen is veszélyt jelentenek. Néhány befolyásos pasa, akik ellenzik Szulejmán szokatlan reformintézkedéseit, aki a területeiken élő egyiptomiaknak és a különböző származású kereskedőknek szabadságjogot adományoz, cselszövésre készülnek a szultán ellen.

ProgramokProgramcentrum »

Dudás Sándor szobrász kiállítása

Dudás Sándor szobrász kiállítása

A tárlatot dr. Tóth Attila nyitja meg.

Kass János, a galériateremtő

Kass János, a galériateremtő

A kiállítás 2016. április 24-ig tekinthető meg.

Szegedi Szimfonikus Zenekar 2015/2016. II. féléves programja

Szegedi Szimfonikus Zenekar 2015/2016. II. féléves programja

Szegedi Szimfonikus Zenekar 2016. első félévének koncertjei.