Bulvár-celeb

2024.03.02. 06:30

3 hatalmas baki, amit takarítás közben szinte mindenki elkövet

Egy profi takarítónő elárulta, mit csinálunk rosszul az otthonunkban.

MW

Harcoljunk a baktériumok ellen

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A hölgy a TikTok csatornáján ad jó tanácsokat követőinek és a nagyvilágnak. Amber Elise feltöltött egy olyan videót, amiből kiderül: mi az a három dolog, amit fixen rosszul csinálunk.

Az első: a konyhai munkafelület áttörlése azzal a szivaccsal, amivel mosogatsz borzalmas ötlet, ugyanis az tele van baktériumokkal. Ez helyett a tanácsa: mikroszálas törlő.

Takarító
A túl sok tisztítószertől még nagyobb  is lehet a kosz az otthonunkban
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Az sem mindegy, milyen szert használunk, ugyanis, ha túl sokat viszünk fel némelyikből, csak nagyobb ragacs lesz a konyhában, mint előtte - írja cikkében a Bors a DailyStars nyomán.

Végül: ne töröljük le egyből a spray vagy folyadék állagú fertőtlenítőt. Ha fertőtlenítjük a pultot, előtte mindenképp olvassuk el a szer használati utasítását! A legtöbbnek kell 5-10 perc mire kifejti a hatását, mondta Amber. 

A követőit sikerült is meglepnie:

Nem tudtam, hogy ezeket hagyni kell állni, hogy tényleg fertőtlenítsenek! Köszönöm.

- írta valaki. 

Az egyik követő maga is adott tanácsot a nézőknek és Ambernek:

"A szivacsot könnyen kilehet tisztítani úgy, hogy még vizesen a mikrohullámú sütőbe teszed. Ezt a mikrobiológia tanárom javasolta."

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!