bajnokok ligája

2021.03.16. 11:30

Kőkemény meccsel zárul a nyolcaddöntős szakasz

Szerdán két mérkőzéssel zárul a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős programja, az Atlético Madrid 1-0-s hátrányban lép pályára a Chelsea vendégeként.

Atletico Madrid's Argentine coach Diego Simeone gestures during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid against Real Madrid CF at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on March 7, 2021. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Javier Soriano

A két együttes február 23-án, a koronavírus-járvány miatt elrendelt utazási korlátozások következményeként Bukarestben csapott össze, és nagyon küzdelmes mérkőzést vívott. A londoni Kékek végül Olivier Giroud szépségdíjas találatával nyertek „idegenben”, és így kedvező helyzetbe kerültek a visszavágót illetően.

Thomas Tuchel vezetőedző és magyar segítője, Lőw Zsolt január végén vette át a Chelsea irányítását, az angol csapat pedig azóta nem talált legyőzőre egyik versenysorozatban sem. A január 27. óta megvívott 12 meccsen a Chelsea négy döntetlen mellett nyolc győzelmet aratott, és Tuchel munkásságának leginkább szembetűnő eredménye a védelem stabilitása:

a londoniak ebben az időszakban ugyanis mindössze két gólt kaptak, miközben 13-szor voltak eredményesek.

A hátsó alakzat hibátlan teljesítményére szerda este is szüksége lesz az angol együttesnek, a spanyol bajnokságban listavezető Atlético ugyanis vélhetően a legjobb összeállításban lép pályára a Stamford Bridge-en. Diego Simeone vezetőedzőnek nem kell nélkülöznie egyetlen meghatározó futballistáját sem, így a támadók között akár a kezdő sípszótól ott lehet a pályán Luis Suárez mellett a portugál Joao Felix vagy akár a belga Yannick Carrasco is, de az utóbbi időben csatárként játszó argentin Angel Correa és a kilenc gólnál járó szélső, Marcos Llorente szintén komoly veszélyt jelenthet a hazaiak kapujára.

A Chelsea-nél ugyanakkor lesznek fontos hiányzók, igaz, a védő Thiago Silva már jó ideje nem játszik sérülés miatt. Rajta kívül a bokasérüléssel bajlódó

Tammy Abraham távolléte valószínűsíthető, míg Jorginho és Mason Mount eltiltás miatt nem szerepelhet ezen a találkozón.

Az Atlético 0-0-s döntetlent játszott szombaton a Getafe vendégeként, a Chelsea pedig a Leeds otthonában elért ugyanilyen eredménnyel készült fel a szerdai csatára.

A két csapat jelenlegi formája, valamint az első mérkőzés képe alapján a felek nagy valószínűséggel ezúttal is küzdelmes és harcos meccset vívnak majd.

Bayern München – Lazio

A másik szerdai összecsapás formalitásnak ígérkezik, a címvédő Bayern München ugyanis az „odavágón” 4-1-es győzelmet aratott a Lazio felett Rómában. Sok jóra a müncheni visszavágón sem számíthat az olasz együttes, a bajorok ugyanis 2019 novembere óta nem veszítettek mérkőzést az Allianz Arénában, ahol rendre legalább kettő góllal terhelik meg az aktuális riválisuk kapuját. A Bayern a hétvégén a Werder Bremen vendégeként aratott 3-1-es sikerrel „melegített be” a szerdai BL-meccsre, míg a Lazio pénteken 3-2-re verte hazai pályán az olasz bajnokságban sereghajtó Crotonét.

Mindkét szerdai mérkőzés 21 órakor kezdődik, a Chelsea-Atlético Madrid találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Forrás: MTI

Borítókép: Simeone törheti a fejét, hogyan jussanak túl a Chelsea-n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában