Délmagyar logó

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 17°C | 28°C Még több cikk.

Akadálymentesítés – pazarlás?

"A Délmagyarország keddi címlapján tényként szerepel, hogy "kevés az akadálymentes iskola Szegeden". A valóság ezzel szemben az, hogy a mozgássérült tanulókat tökéletesen kiszolgálja az önkormányzat oktatási rendszere."
A Délmagyarország keddi címlapján tényként szerepel, hogy „kevés az akadálymentes iskola Szegeden". A valóság ezzel szemben az, hogy a mozgássérült tanulókat tökéletesen kiszolgálja az önkormányzat oktatási rendszere. Ugyanis városunkban 25000 (huszonötezer) óvodás, általános iskolás, és középiskolás gyermek veszi igénybe az önkormányzat által fenntartott oktatási-nevelési intézmények szolgáltatásait, ebből 18 (tizennyolc) gyermek mozgássérült, közülük is csupán 9 (kilenc) közlekedik kerekes székkel, az ő akadálymentes helyváltoztatásuk százszázalékosan megoldott a Fekete István, a Sólyom utcai általános, és az Eötvös József középiskolában, mindegyik épületben az uniós követelményeknek megfelelően építették meg a rámpákat és a lifteket.

És még valami, ha már a mozgássérült szappanopera újabb epizódjánál tartunk. 2004-ig a szegedi Egészségügyi és Szociális Iroda (nem saját jószántából, hanem jogszabályi kötelezettként) évi 1000 ingyenes parkolási engedélyt adott ki a mozgássérült mozgalom haszonélvezőinek, azóta a szegedi okmányiroda évi hatszázat. Vagyis az egyik esetben mozgássérült fedőnéven alaptalan hangulatkeltés, a másikban pimf csalás folyik, mindkettő az adófizetők pénzén, akik erről mit sem tudnak. Ezt az ismerethiányt igyekeztem enyhíteni.

Dr. Kenyeres Lajos,
Szeged

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy takarítónő levele

"Nem azért takarítunk, mert hülyék vagyunk!" – mondta némi felindultsággal egy volt kolléganő.… Tovább olvasom