Ország-világ

2009.05.13. 08:31

Szerdán fizikából és rajzból vizsgáznak a diákok

Szerda reggel nyolc órától a fizika, délután két órától a rajz és vizuális kultúra írásbelivel folytatódik a tavaszi érettségi. Fizikából középszinten 693 helyszínen 5804 diák magyarul, míg 16 helyszínen 79-en öt különböző idegen nyelven (angol, francia, német, spanyol, szerb) tesznek vizsgát. Emelt szinten 26 helyszínen 545 diák érettségizik.

A fizika írásbeli középszinten 120 percig tart. A vizsgázóknak a feladatsor első részében 20 rövid, feleletválasztós kérdést, míg a második részben három összetett feladatot kell megoldaniuk (ahol a harmadik feladatnál két példa közül választhatnak egyet a diákok). Az emelt szintű fizika írásbeli 240 perces, és három részből áll: az első részben 15 feleletválasztásos kérdés, a második részben egy esszé megírása a feladat (itt három téma közül egyet kell kiválasztani, és kifejteni a megadott szempontok alapján), míg a harmadik részben 4 összetett feladatot kell megoldani. Függvénytáblázatot és egyszerű zsebszámológépet mindkét szinten használhatnak a diákok.

Rajz és vizuális kultúra tárgyból középszinten 393 helyszínen 1791 vizsgázó magyarul, míg 1 diák szerb nyelven tesz érettségit. Emelt szinten 7 helyszínen 22-en vizsgáznak. A középszintű írásbeli 180 perces, az emelt szintű gyakorlati vizsga 240 perces.

A tavaszi érettségi csütörtök reggel a kémia, délután a földrajz írásbelivel folytatódik.

Fizika érettségi feladatok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában